Saya Noé új lemeze szeptember 26-án jelenik meg

Második nagylemezét jelenteti meg szeptember végén Saya Noé. A tizenkét dalt magába foglaló album az énekes-dalszerző és producer elmúlt két évét foglalja össze.

2023. 09. 22. 10:30
Saya
Forrás: a művész weboldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Saya Noé  énekesnőt idén felkérték a Spotify zenei streamingplatform női előadókat támogató nemzetközi kampányára, 2023 októberében pedig a V4-országokban turnézik. A művész az alternatív pop-noir hangzásáról ismert, amely sajátos, kórushatású énekharmóniákat kever erős, sötét basszusokkal.

Saya
Saya Noé klasszikuszenész családban nőtt fel (Forrás: Sayanoe.com)

 Zenéjében ötvözi az elektronika, triphop, trap, downtempo, uk garage és a house műfaji jellegzetességeit is.

Saya Noé, azaz Kőrös Mimi Malajziában, Kuala Lumpurban nőtt fel, klasszikuszenész családban. Magyarországra költözését követően klasszikusgyökereit popzenére cserélte, majd a budapesti imPro School-ban tanult zenei producernek és indította el a karrierjét. 2020-ban együtt dolgozott a Grammy-díjas producerrel, Matt Lawrence-szel (UK), aki olyan világsztárokkal alkotott, mint Adele, Amy Winehouse, Beyoncé, a U2 vagy a Rolling Stones. Mimi a HOTS magyar zenei exportiroda top 10-es listáján állandó szereplő, mint az egyik legpotenciálisabb hazai produkció, amely képes lehet a nemzetközi színtéren is megállni a helyét. 2022-ben Artisjus-díjat kapott az év könnyűzenei dalszerzője és alkotója kategóriában.

 

A  független előadóként a Spotify női előadókat támogató, Equal néven futó kampányának nagyköveteként a nemzetközi színtéren is egyre többen ismerik a nevét.

Sőt, ennek köszönhetően bekerült a Spotify magyar és global playlistjeibe, és arcképe megjelent New York-i Time Square óriáskivetítőjén.
 

Legújabb, Jupiter című albuma szeptember 26-án jelenik meg.

 

– Az album két évemet foglalja össze – mondta el Saya Noé. – Sok magas és sok mély pillanatot éltem át, és ezeket foglaltam dalokba.

 Amennyire az első néhány dal az albumról elrepít az álmodozás világába, annyira visszahoz a földre az album másik fele.

Tavaly egyik napról a másikra, mindent hátrahagyva, határozatlan időre kiköltöztem édesapámhoz Malajziába. Ápolni kellett és segíteni neki, mert nagyon beteg lett, és ez az időszak előhozta belőlem a nosztalgiát, a befelé fordulást, mindennek az átértékelését. Fura élmény volt visszaköltözni a malajziai gyerekszobámba, amit 15 éve hagytam ott. Nem szándékoztam ennyire előtérbe helyezni a múltat és az otthont, de ezt hozta ki belőlem, úgyhogy természetesnek tűnt ezt így meghagyni. Ebből a szempontból az albumnak van is egyfajta kettőssége. Ami elrepít és ami visszahoz, legalább annyira tanít felnőtté válni.
 

A nagylemez felvezetéseként a minap új dallal és hozzá forgatott videóval jött ki Saya Noé Jupiter I. címmel.

A klip elkészítéséhez Kelemen Barnabást kértem fel, aki nagy felelősséggel vállalta el a munkát, ugyanis csak egy hónapunk volt mindenre, mégis gyönyörű videót varázsolt Székelyhidi Márk operatőrével együtt

 – folytatta Mimi. 

– Az első találkozásunknál említettem, hogy van egy asztronautajelmezem, ami tavalyról maradt meg. Egy másik kliphez rendeltem be, de nem érkezett meg időben, így adta magát a helyzet, hogy végre használjam. A jelmez egyből megtetszett neki, főleg az az ötlet, hogy helyezzük el az asztronautát az attól legtávolabb álló környezetbe: a leghétköznapibb sarki kisboltba. Mivel a dal az álmodozásról szól, így egy bolti eladót játszottam, aki arról álmodozik, hogy asztronauta – mutatta be a klipet az énekes-dalszerző.

A lemezbemutató október 7-én, szombaton lesz az A38 hajón, ahol Saya Noé előtt Noira lép fel.

Borítókép: Saya Noé új albuma szeptember 26-án jelenik meg (Forrás: Facebook) 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.