Átadták a Junior Prima díjakat a népművészet és közművelődés kategóriában

Tíz tehetséges 30 év alatti fiatal, köztük néprajzos, nemezműves, néptáncos, népi énekes, népzenész és népi bőrműves kapta meg idén a Junior Prima díjat népművészet és közművelődés kategóriában.

Forrás: MTI2023. 10. 30. 12:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A díjat adományozó Docler cégcsoport közleménye szerint a Junior Prima díj népművészet és közművelődés kategória jelöltjei közül a zsűri 2023-ban 

Bozzay Klára néprajzost, népi bőrművest, kártyaszövőt; Demjén Dorottya nemezművest; Gazsi László Márk néptáncos előadóművészt, táncpedagógust; Hódi Fruzsina népi énekest, énektanárt; Horváth Bálint népzenészt, népi tamburást; Husvét Dániel néptáncos előadóművészt; Koós Dezső népi bőrművest; Kuklis Zoltán népzenészt, népi hegedűst; Marton Károly nemez- és szűrkészítőt; valamint Mery Rebeka népi énekest, előadóművészt díjazta.

Az elismeréseket Árendás Péter, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, a zsűri elnöke, valamint Gattyán György üzletember képviseletében a Docler cégcsoport kommunikációs vezetője, Nemes Tamás adta át a szombaton megrendezett díjátadón. Az eseményen Nemes Tamás elmondta, hogy a nemzetközi vállalkozás már tizenhárom éve társalapítója a Prima Primissima Alapítványnak, és tudatosan ezt a kategóriát gondozza, hiszen IT-vállalatként is hisz a hagyományok őrzésében, azok továbbörökítésében. 

 A cégcsoport hosszú távú együttműködést kötött az alapítvánnyal, így az elkövetkező években is biztosan a Docler adja át ezt a díjat

– mutatott rá Nemes Tamás.
Árendás Péter pedig kiemelte: a korábbi évek díjazottjainak életpályáját követve bátran elmondható, hogy 

ez a díj nem csak az egyént erősíti meg, hanem azt a közösséget is, ahol alkot, dolgozik.

 

Borítókép: A 2023. évi Junior Prima díj nyertesei a népművészet és közművelődés kategóriában (Forrás: Frisshírek.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.