Ők kapták idén a Junior Prima sajtódíját

2007 óta nem csak Prima és Prima Primissima díjakat ad az elbíráló bizottság. Kiemelten fontos a fiatalok, a fiatal szakemberek támogatása és ösztönzése: ezért jött létre a Junior Prima díj, amely tíz kategóriában jutalmazza a kiemelkedő tehetségeket. Ma a magyar ismeretterjesztés és média kategóriában hat fiatal kapott díjat, köztük a Mediaworks munkatársa is.

2023. 10. 26. 7:00
junior prima dij média
20231025 Budapest Radisson Blu Junior Prima díj Lengyel Emese Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fontos üzenete van annak, hogy a fiatalokat is díjazza a Demján Sándor alapító eszméit és szándékát követő Prima Primissima Alapítvány. A kiválóság nem korfüggő, a Junior Prima elismerése pedig azoknak a fiatal, harminc év alatti kollégáknak szól, akik jelentős teljesítményt nyújtottak saját területükön. Mérföldkő ez számukra, eddigi munkájuk dicsérete

– osztotta meg a díjjal kapcsolatos gondolatait Krisán László, a Kavosz Zrt. vezérigazgatója. A Széchenyi-kártya programot irányító Kavosz Zrt. a Prima Primissima díjat annak 2003-as életre hívása óta támogatja, 2014 óta pedig önálló szerepet is vállal a tehetséggondozásban a Junior Prima díj sajtó kategóriájának gondozójaként, a Junior díj társalapítójaként. A zsűri tagjai között Balogh Gabriella, a Net Média Zrt. résztulajdonosa, Holló Márta, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatója mellett Gundel Takács Gábor újságíró, műsorvezető, kommentátor, Krisán László, a Kavosz Zrt. vezérigazgatója, Kovács Tibor, a Ringier Hungary Kft ügyvezető igazgatója vesz részt, valamint Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, illetve Perlusz László, a VOSZ főtitkára és Vaszily Miklós, a TV2 elnöke.

junior prima díj média
A Mediaworks munktársa, Lengyel Emese is elismerésben részesült (Fotó: Mirkó István)

Krisán László azt is kiemelte, a média területe nagyon szubjektív, sok múlik azon, hogy az adott riporter, újságíró hogyan láttatja az adott témát. A 2023-as év nyerteseit harminchat pályamunkából választották ki. A tízfős shortlist megalkotása sem volt egyszerű – ebből a szűkített listából került ki a hat, végül díjat kapó tehetség. A Kavosz Zrt. 2014 óta gondozza a Junior Prima díj sajtó kategóriáját, amelynek neve az idei évben kiegészült az ismeretterjesztéssel, alkalmazkodva a modern médiához, tartalomgyártáshoz, így szélesíteni tudták a jelölhetők lehetséges körét.

Díjazták munkatársunk, Lengyel Emese munkáját,

aki beszédében méltatta tanárait, mentorait, valamint köszönetet mondott családjának is. A kulturális újságírás, szerkesztés mellett kutatóként is tevékeny, témája a sokan által kedvelt, ám a maga teljességében kevesek által ismert operett.

 

Junior Prima díjban részesült:

 

  • Lengyel Emese, a Mediaworks kulturális szerkesztőségének szerkesztője, aki a sajtóműfajok mellett kulturális témájú szakmai előadásokat is szokott tartani, de a különböző magyar jeles napok alkalmával a véleményműfajokba is belekóstolt már.
  • Berecz Péter, az ATV Heti napló című műsorának riportere, akinek munkáiban kiemelték a komoly, hozzáértő hangvételt.
  • Csóti Rebeka, a 24.hu képszerkesztője, aki kiváló érzékkel képes a képek által komplex érzelmeket, üzeneteket megfogalmazni és közvetíteni.
  • Holló Bettina, az Index Közélet rovatának munkatársa, aki írásaiban főként az egészségüggyel és az oktatással foglalkozik, illetve visszatérő témái között szerepel a hajléktalanság, a függőség és a bántalmazás.
  • Kisbali Bence, a Tarján Rádió megálmodója és megalkotója, akinek szívügye, hogy Salgótarjánban a közösséget szolgálja adásaival – vállalását mindössze tizenöt éves korában kezdte el.
  • Kövesy Károly, a Portfólió gazdasági elemzője, aki a sokszor bonyolult összefüggéseket is képes közérthetően továbbadni.

 

A díjazottakkal portréfilmket láthatnak a díj YouTube-csatornáján, valamint a következő napokban találkozhatnak velük számos televíziós csatorna műsorában is.

A Junior Prima díjnak öt társalapítója van, mindegyikük egy-egy önálló kategória mecénási feladatait vállalta fel. A Magyar Fejlesztési Bank a tudomány, az MVM Energetika Zrt. a zene, a Docler Holding Kft. a népművészet, a Kavosz Zrt. a sajtó, az MBH Bank pedig a színházi művészet terén kiemelkedő fiatal tehetségeket támogatja.

 

Borítókép: A 2023-as Junior Prima díj nyertesei (Fotó: Mirkó István)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.