Junior Prima: a kiválóság nem korfüggő

Idén harminchat jelölt közül került ki az a hat díjazott, aki a héten vehette át az elismerést. A friss Junior Prima díjasok között van kulturális- és gazdasági újságíró, szerkesztő és fotóriporter is, így igazán színes a paletta, derült ki a TV2-n futó reggeli Mokkából. A műsornak pénteken vendége volt Krisán László, a Kavosz Zrt. vezérigazgatója, valamint díjazott munkatársunk, Lengyel Emese.

2023. 10. 27. 18:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Széchenyi-kártya programot irányító Kavosz Zrt. a Prima Primissima díjat annak 2003-as életre hívása óta támogatja, 2014 óta pedig önálló szerepet is vállal a tehetséggondozásban a Junior Prima díj sajtó kategóriájának gondozójaként, a Junior díj társalapítójaként. A társaság vezérigazgatója a péntek reggeli műsorban hangsúlyozta: kétmillió forint egy fiatal médiamunkásnak pestiesen szólva is nem semmi kategória, és egy pluszlöketet ad a munkához. – Úgy látom, a díjazottak nagyon büszkék az elismerésre, hiszen azok rendszerint kikerülnek a vitrinekbe. A díjat anno azért alapítottuk, mert megfogalmazódott bennünk az a kérdés, hogy miért kell hatvan-, hetven-, nyolcvanévesnek lennie valakinek ahhoz, hogy legyen egy igazi, magasabb presztízsű elismerése. 

Szeretnénk, ha Prima Primissima-díj tényleg a tehetséget, a kultúrát, az oktatást, a tudományt, a sportot tenné pár percre fókuszba.

 

junior prima dij média
Az idei esztendő Junior Prima díjasai. Fotó: Mirkó István

Lengyel Emese, a Mediaworks kulturális szerkesztőségének munkatársa műsorvezetői kérdésre elmesélte, számára a kulturális újságírás mindig is A terv volt. – Amióta az eszemet tudom, a kultúrával szerettem volna foglalkozni. Doktori tanulmányokat is folytatok, az operett a kutatási témám, és emellett kerültem a média világába. 

A kulturális munka a szenvedélyem és a hobbim is egyben. Viszont azt gondolom, hogy az én munkám más emberek számára a menedék lehet 

– fogalmazott kollégánk, aki hozzátette, hogy az egyre zajosabb médiatérben szükség van kevésbé bulvárszagú kulturális hírekre, témákra, amelyek a fiatalságnak platformot biztosítanak az igényes kultúra fogyasztására. 

A Mokka Junior Prima sajtódíjra vonatkozó részletét 09:55-től tekintheti meg az alábbi videóban.

 

Junior Prima díjban részesült:

  • Lengyel Emese, a Mediaworks kulturális szerkesztője, aki a sajtóműfajok mellett kulturális témájú szakmai előadásokat is szokott tartani, de a különböző magyar jeles napok alkalmával a véleményműfajokba is belekóstolt már.
  • Berecz Péter, az ATV Heti napló című műsorának riportere, akinek munkáiban kiemelték a komoly, hozzáértő hangvételt.
  • Csóti Rebeka, a 24.hu képszerkesztője, aki kiváló érzékkel képes a képek által komplex érzelmeket, üzeneteket megfogalmazni és közvetíteni.
  • Holló Bettina, az Index Közélet rovatának munkatársa, aki írásaiban főként az egészségüggyel és az oktatással foglalkozik, illetve visszatérő témái között szerepel a hajléktalanság, a függőség és a bántalmazás.
  • Kisbali Bence, a Tarján Rádió megálmodója és megalkotója, akinek szívügye, hogy Salgótarjánban a közösséget szolgálja adásaival – vállalását mindössze tizenöt éves korában kezdte el.
  • Kövesy Károly, a Portfólió gazdasági elemzője, aki a sokszor bonyolult összefüggéseket is képes közérthetően továbbadni.

 

A díjazottakkal portréfilmket láthatnak a díj YouTube-csatornáján.

Borítókép: Részlet az adásból

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.