Fődíjat nyert az Átjáróház Brassóban

Madarász Isti fantasy- és vígjátékelemekben bővelkedő romantikus filmje lett a legjobb a Drakula Filmfesztiválon Brassóban, elnyerte a Drakula-trófeát. A Rujder Vivien és Bárnai Péter főszereplésével készült mozifilm megtekinthető a Filmión.

2023. 10. 30. 18:00
Az Átjáróház
Az Átjáróház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A népszerű seregszemlét szakmai programok, közönségtalálkozók, könyvbemutatók és a Dracula Fantasy Con nevű rendezvény kíséri.

Madarász Isti, az Átjáróház rendezője
Madarász Isti, az Átjáróház rendezője a fesztivál fődíjával Fotó: Nemzeti Filmintézet

A legjobb nemzetközi mozifilmnek járó Drakula-trófeát Madarász Isti személyesen vette át az Átjáróház című alkotásáért a hétvégén.

A látványos romantikus film története szerint a hullaházban dolgozó Krisztián holtan látja viszont nemrég megismert szerelmét, ezért elhatározza, hogy megmenti a lányt a túlvilág gonosz boncmesterétől és visszahozza őt az élők közé. A film korábban elnyerte a Brüsszeli Nemzetközi Fantasztikusfilm-fesztivál legjobb európai filmnek járó Ezüst Méliès-díját, a várnai Love is Folly Nemzetközi Filmfesztiválon pedig a Bolgár Filmművész Egyesület díját. A rendező Madarász Isti továbbá a zsűri kitüntetésében részesült a Sitges Nemzetközi Filmfesztiválon.

Az Átjáróház a filmintézet támogatásával a FocusFox gyártásában, Muhi András és Ferenczy Gábor producerségével készült. A forgatókönyvet Veres Attila írta, az operatőr Garai Gábor volt, a látványért Horgas Péter, a jelmezekért Bárdosi Ibolya, a zenéért Pacsay Attila felelt. Casting directorként Muhi Zsófia működött közre. A főszerepeket Rujder Vivien, Bárnai Péter, Kulka János és Kútvölgyi Erzsébet alakítja, és fontos szerepben látható Mészáros Máté, Galla Miklós, Székely B. Miklós, Bocsárszky Attila, Nagy Mari, Quitt László, Danis Lídia, és a két Pamkutya is.

 

Borítókép: Rujder Vivien a film egyik főszereplője (Fotó: Nemzeti Filmintézet)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.