Az amerikai jazz magyar mestere, Tommy Vig az If Caféban lép fel

Tommy Vig már itthon is csodagyereknek számított, hiszen hatévesen kezdett el dobolni, hétéves korában dobpárbajokat vívott a Városi Színházban, a Zeneakadémián, a Fővárosi Nagycirkuszban a Chappy zenekar kíséretével, Beamter Bubival és Radnóti Tamással. Bécsben lemezt készítettek vele 1947-ben. 1956-ban, mindössze tizennyolc évesen vándorolt ki az Egyesült Államokba, ahol dzsesszdobosként, vibrafonosként, zeneszerzőként, producerként futott be komoly karriert.

2023. 10. 05. 9:00
VIG, Tommy
Budapest, 2022. február 2. Tommy Vig dzsesszzenész interjút ad az MTI-nek budapesti otthonában 2022. február 1-jén. A zenész Jazz Jazz 2022 címmel új lemezt készített. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tommy Vig rendszeresen dolgozott Los Angeles hang- és filmstúdióiban, beleértve a Warner Brothers, a Fox, a Universal, a CBS, a Columbia, az ABC, a Disney, a MGM és a Paramount stúdiókat, ahol mintegy 1400 felvételen működött közre. 2006-ban hazatelepült Magyarországra. Azóta számos nagyszabású koncertet adott, de a kisebb klubok pódiumain is nagy sikert aratott különböző formációkkal. 

VIG, Tommy
Tommy Vig jazz-zenész interjút ad az MTI-nek budapesti otthonában 2022. február 1-jén (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Egyedi zenei világa a kortárs, a klasszikus és a jazzmuzsika elemeit ötvözi. Most ismét különleges produkcióval készül Budapesten.

Október 14-én, 19 órától az If Jazz Caféban A szabadság zenéje: Tommy Vig igazi jazzestje címmel izgalmasnak ígérkező zenei csemegével örvendezteti meg rajongóit. 

A vibrafont és zongorát megszólaltató művész mellett olyan kiváló zenésztársak működnek közre, mint Joe Fritz (klarinét), Csuhaj Barna Tibor (bőgő), Jeszenszky György (dob), s persze nem hiányozhat Tommy világhírű felesége, Mia Kim énekesnő sem. A programban Györei Ildikó, Hörömpöli Anna, Gyurkovics Csaba és Négyessy Katalin alkotta vonósnégyes is szerepet kap.
 

Borítókép: Tommy Vig jazz-zenész budapesti otthonában 2022. február 1-jén (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.