Maestro – Ütős lett Bradley Cooper új filmjének előzetese

Már nem kell sokat várniuk a Bradley Cooper-rajongóknak: december 20-án, igazi karácsonyi ajándékként érkezik a Netflixre új filmje, amelyhez most egy friss trailer is napvilágot látott. A Maestro Leonard Bernstein életét meséli el a színész-rendező interpretációjában.

2023. 10. 26. 17:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerda estétől látható a Leonard Bernsteinről szóló étrajzi alkotás új előzetese, amelyből kiderül, hogy a feleségét, Felicia Montealegrét alakító Carey Mulligannek is komoly szerep jut a filmben. A Maestro a világhírű zeneszerző-karmester és felesége bonyolult kapcsolatába enged bepillantást, amely igen nagy hatással volt a zeneszerző életművére. Több mint három évtizedet mesél el, a két főszereplő 1946-os találkozásától 25 év házasságon keresztül Bernstein karrierjének fontos állomásáig. 

Carey Mulligan és Bradley Cooper a Maestro című filmben Forrás: Netflix

Az előzetesből kiderül, hogy Leonard és Felicia szerelmi története nem volt egyszerű, és azt is megcsodálhatjuk, milyen remek munkát végeztek a maszkmesterek a színész, illetve a feleségét alakító Mulligan megöregítésével. A trailerből azt is megtudhatjuk, hogy a filmben váltakoznak majd a fekete-fehér és a színes felvételek.

A filmet Bradley Cooper maga írta és rendezte, szereplői között találjuk Matt Bomert, Maya Hawke-ot, Sarah Silvermant, producerként pedig Martin Scorsese-t és Steven Spielberget.

Az orosz–zsidó bevándorlók gyermekeként született Leonard Bernstein az Egyesült Államokban a XX. század második felének legnépszerűbb karmesterévé és zeneszerzőjévé vált. Karrierje 1943-ban ívelt fel, amikor 25 évesen helyettesítő karmesterként beugrott a New York-i Filharmonikusok egyik koncertjén. Világhírnevet elsősorban a West Side Story című 1957-es, később megfilmesített musicallel szerzett.

 

Borítókép: A maszkmesterek remek munkát végeztek, Bradley Cooper szinte felismerhetetlen (Forrás: Netflix)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.