Duplájára nő jövőre a fesztiválok támogatása

Az idei fesztiváltámogatások majdnem duplájára, hatszázmillió forintos keretösszegre pályázhatnak a fesztiválok jövőre a Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Fesztiválok Kollégiumánál.

Forrás: MTI2023. 10. 11. 14:30
Campus Fesztivál
20230722 Debrecen Campus Fesztivál Fotó: Czinege Melinda CZM Hajdú Bihari Napló képen: Korda György és Balázs Klári koncert Fotó: Czinege Melinda Forrás: Hajdú Bihari Napló
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felhívás szerint a jövő évi kulturális fesztiválok támogatásra hatszázmillió forint áll rendelkezésre, míg idén a keretösszeg csupán 330 millió forint volt. A pályázatok benyújtásának határideje november 9. éjfél – áll a Nemzeti Kulturális Alap, az NKA szerdai közleményében. A Kulturális Fesztiválok Kollégiuma pályázati célja az olyan magas színvonalú, művészeti értéket létrehozó és bemutató, többnapos, 2024. január 1. és 2024. december 31. között megrendezendő kulturális fesztiválok támogatása, amelyek önálló koncepcióval és egyedi arculattal rendelkeznek, rendszeres időközönként és ismétlődően valósulnak meg, valamint legalább három egymást követő napon tartanak.

Ars Sacra Fesztivál
Megkezdődtek a XVII. Ars Sacra fesztivál, az egyházművészet ünnepének programjai 2023. szeptember 15-én. Fotó: Bach Máté

Az NKA nyílt pályázata olyan fesztiválok támogatását részesíti előnyben, amelyek többek között gazdagítják a nemzeti műveltséget, fiatal tehetségeket is bemutatnak, az ország egy-egy települése kultúrájának megismertetéséhez is hozzájárulnak, valamint tükrözik az NKA szellemiségét.

A megemelt keretösszeg lehetővé tette, hogy növeljék az igényelhető támogatási összeget is, azaz pályázatonként 15 millió forint helyett húszmillió forintra lehet pályázni. A döntési lista várhatóan decemberig megjelenik, amellyel a kollégium a szervezés kiszámíthatóságát és gördülékenységét szeretné segíteni.

Az előző évek tapasztalatai alapján módosították többek közt az elvárt önrész nagyságát, annak számítási alapját és a saját bevétellel szemben támasztott elvárásokat is, ezért a kollégium figyelmezteti a pályázókat, hogy figyelmesen olvassák el a felhívást, mert hiánypótlásra, javításra csak korlátozottan nyílik lehetőség.
A kiírás az NKA honlapján érhető el.

Borítókép: A debreceni Campus Fesztivál egyik eseménye 2023. július 22-én (Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Czinege Melinda)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.