Egy hét az önrendelkezésért

A tavaly nagy érdeklődés mellett megtartott Székesfehérvári Székely Fesztivál folytatásaként október 23-tól egyhetes kulturális programsorozattal hívja fel a figyelmet Székesfehérvár a Kárpát-medencei magyar közösségek önrendelkezésének fontosságára.

2023. 10. 13. 9:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A II. Fehérvári Határtalan Fesztivált október 23–29. között rendezi meg a székesfehérvári önkormányzat, a Válasz Független Civilek Fehérvárért Egyesület, valamint az Előadóművészekért Alapítvány. 

Számtalan programot kínál a fesztivál (forrás: MTI)


Ahogy arról laptársunk, a Fejér Vármegyei Hírportál beszámol, október 23-án, nemzeti ünnepünkön plakátkiállítással kezdődik a rendezvénysorozat. Kedden Hidán Csaba erdélyi származású magyar történész, egyetemi oktató lesz a Hétvezér Est vendége. Szerdán a Hazajáró című turisztikai magazinműsor készítői érkeznek Székesfehérvárra, csütörtökön sportnapot tartanak, pénteken székely humor estet tartanak, végezetül szombaton következik a Székely Mulatság, amely délelőtt kezdődik gyermekeknek szervezett táncházzal, népi játszóházzal, kézműves-foglalkozásokkal és Csernik Szende székely mesemondó előadásaival, délután folytatódik a néptánccal és a népzenével, Kis Kata fellépésével, végezetül székely-csángó mulatsággal, ahol Kákics zenekar húzza a talpalávalót. A rendezvényre a belépőjegyek mellett támogatói jegyeket is árulnak. 
A hét zárásaként, október utolsó vasárnapján tartják meg a székely autonómia napját fáklyás őrtűzzel.

 

Borítókép: A rendezvény vendége lesz Csernik Szende székely mesemondó (Forrás: Facebook/Csernik Szende)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.