George Clooney 150 millió dollárt fizetne a hollywoodi színészeknek, hogy befejezzék a sztrájkot

Lehet, hogy gyors véget ér a hollywoodi történet?

Forrás: Reuters2023. 10. 20. 8:50
Venice,,Italy,-,September,02:,George,Clooney,Attends,The,'suburbicon'
729119248 Fotó: Andrea Raffin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha minden igaz, és addig nem szüntetik be, szombaton lesz a századik napja a hollywoodi sztrájknak, amelynek most – többek között – George Clooney Oscar-díjas színész azzal vetne véget, hogy 150 millió dollárt ajánlott fel a színészszakszervezetnek – adta hírül a Reuters

Az ajánlat lényege, hogy három év alatt 150 millió dolláros pluszforrást biztosítanának a szakszervezetnek.

George Clooney szóvivője arról is tájékoztatott, hogy a terveik szerint a topsztárok csak azt követően kapnák meg az utólagos forgalmazásból őket illető bevételeiket, ha az alacsonyabb fizetésű színészek is megkapják a magukét.

A legjobban keresők közül sokan a megoldás részesei akarnak lenni

– fogalmazott a színész a Deadline című hollywoodi lapnak, amely elsőként számolt be a hírről. Hozzáfűzte, szerinte igazságos, ha többet fizetnek a szakszervezetnek.

A SAG-AFTRA, amelynek tagjai július közepén szüntették be a munkát, egyelőre nem reagált a portál megkeresésre.

A szakszervezet és a a hollywoodi stúdiókat tömörítő AMPTP közötti tárgyalások a múlt héten szakadtak meg, így egyelőre kérdéses, hogy mikor kerülhet pont a sztrájk végére. 

A lap emlékeztet, a színészek munkabeszüntetése megzavarta a film- és televíziós gyártást, ráadásul a filmipar más területén dolgozó stábtagok maradtak munka nélkül. A hollywoodi film- és televíziós írók a hónap elején írtak alá egy új, hároméves szerződést, véget vetve ezzel 148 napos munkabeszüntetésüknek.

 

Borítókép: George Clooney (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.