Közel kétezer nyertes pályázata van a Csoóri Sándor-programnak

A népi kultúrának a kultúrpolitika szempontjából is kiemelt jelentősége van.

Forrás: KIM2023. 10. 30. 17:00
Csoóri Sándor-program
Csoóri Sándor-program Fotó: Unger Tamás Forrás: Vas Népe
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány kiemelt figyelmet fordít a magyar népművészeti közösségek megerősítésére, mert a veszélyek korában a hagyományaink ápolása fontos kapaszkodót jelent. 

Idén 1785 nyertese van a Csoóri Sándor-programnak, melyre a Kulturális és Innovációs Minisztérium 2,5 milliárd forintot biztosított

– közölte a szaktárca hétfőn.

A Csoóri Sándor-program célja a hazai magyar és nemzetiségi, valamint a határon túli magyar néptánc-, népzenei együttesek és népdalkörök, tárgyalkotó népművészeti alkotóközösségek tudásátadásának elősegítése, szakmai munkájának fejlesztése, a közösségek megerősítése, mindezzel népművészeti értékeink, hagyományaink megőrzése, átörökítése.

Mint írták, a kultúrpolitika szempontjából a népi kultúrának kiemelt jelentősége van, ezért alapította meg hat évvel ezelőtt a kormány a Csoóri Sándor-programot. A pályázati rendszer az utóbbi évtized egyik legjelentősebb, legstabilabb támogatási formája, amelyből eddig több mint tizenkétezer pályázó részesült.

A nyertes pályázók a megítélt támogatásokat 2024. június 30-ig használhatják fel. 

Borítókép: A néptáncot is támogatja a Csoóri Sándor-program (Vas Népe/Unger Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.