Slash és zenekara jövőre Budapesten lép fel + videó

Idén a Guns N’ Roses-zal lépett fel a Puskás Arénában, jövő áprilisban saját együttesével, a Slash feat. Myles Kennedy & The Conspiratorsszel (SMKC) tér vissza az MVM Dome-ba.

Forrás: Live Nation2023. 10. 17. 17:15
Slash, a Guns N' Roses gitárosa
Slash, a Guns N' Roses volt gitárosa Fotó: Eduardo Valente Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A banda új turnéja, a The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24 a zenekar Mexikóvárosba való visszatérésével veszi kezdetét, majd 21 ország 32 városában lépnek fel szerte a világon – közölték a szervezők. Az ikonikus gitáros, dalszerző és filmproducer, Slash, akinek több mint százmillió példányban keltek el az albumai, egy Grammyt és hét jelölést kapott, bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába, és szerepel a New York Times legkeresettebb szerzőinek listáján is. 

Fotó: Live Nation

Slasht minden idők egyik legnagyobb rockgitárosának tartják, a Time magazin a második helyre sorolta Jimi Hendrix után a tíz legjobb gitáros listáján. Olyan jellegzetes hangzásokat hozott létre, mint például a Guns N’ Roses Sweet Child o’ Mine vagy a Welcome To The Jungle listavezető dalok gitárrifjei. Miután otthagyta a világhírű bandát, a Slash’s Snakepit nevű projektje besöpörte a kritikusok elismerését, majd a Velvet Revolver szupergrouppal aratott globális sikert, mielőtt saját szólókarrierbe kezdett. Első szólóalbumával, amelyen többek között Ozzy Osbourne, Fergie és Myles Kennedy is szerepeltek, 2010-ben a slágerlisták élére került, majd megalapította jelenlegi, Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators nevű zenekarát – amelyben Myles Kennedy (ének), Brent Fitz (dob), Todd Kerns (basszusgitár/ének) és Frank Sidoris (ritmusgitár) szerepel –, akikkel már több mint egy évtizede folyamatosan turnéznak és zenélnek.

A világszerte méltatott legújabb albumuk, a 4 első helyen nyitott az amerikai hardrock albumlistán. 

A lemez egy vibráló rockalbum fülbemászó gitártémákkal és lenyűgöző dallamokkal; a hangok, stílusok és hangulatok széles skálája tíz dalban, mindez pedig tűpontos zenei fókusszal és a rendkívüliség egyedi érzésével.

Slash bandáját a magyar rajongók élőben is meghallgathatják, hiszen 2024. április 19-én az MVM Dome-ban lépnek fel. A budapesti koncertre jegyek elsőként a hivatalos rajongói klub tagjainak, valamint a regisztrált Live Nation-tagoknak lesznek elérhetők október 19-én 10 órától. A teljes körű jegyértékesítés október 20-án 10 órakor indul a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon.

Borítókép: Slash, a Guns N' Roses volt gitárosa (Fotó: AFP/Eduardo Valente)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.