Új könyv a zarándokút ihletésében

Az El Camino lelki, szellemi hatásairól írt a szerző, és arról, hogyan változtatta meg a népszerű zarándoklat.

Forrás: nool.hu2023. 10. 29. 10:00
zarándokút
Forrás: Szent Jakab zarándokút facebook oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Manapság egyre többen indulnak el a Szent Jakab francia–spanyol zarándokútként ismert próbatételre, lelki megtisztulásra. az El Caminóra. 

Zarándokút, El Camino
Az zarándokút alatt megélt változásokról ír a szerző (Fotó: Liget.ro/Balázs Katalin)

Az út élménye ihlette Petrovics Zsuzsanna Kanaszta – Életem regénye című első könyvét – írja a Nool.hu. A pályakezdő író második kötete szintén ennek szellemében, az El Camino Félúton – Útfélen címmel jelent meg, a napokban pedig a megyei könyvtárban mutatták be.

A szerző elmondta, hogy 2010-ben már a hazai Kéktúra nehézségeinek ismeretében, azokat legyőzve vállalkozott a nyugat-európai zarándokút megtételére. Ez azt jelenti, hogy tizenhárom év állt a rendelkezésére, hogy feldolgozza az ott szerzett tapasztalatokat. 

E könyv megírásával és közreadásával már elsősorban azokat a változásokat tudta rögzíteni, amelyek ezen szűk másfél évtized alatt gondolkodásában, érzelemvilágában, magatartásformáiban, életeseményeiben bekövetkeztek. 

Óriási kihívás lehetett a kalandok átélése, és még nagyobb az ezekről való kendőzetlen beszámolás. 

Borítókép: El Camino (Forrás:www.sabcnews.com)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.