Az Indiana Jones-univerzum legutóbbi filmje érkezik a Disney+ kínálatába

A Lucasfilm ikonikus franchise-ának utolsó része, Harrison Ford és Phoebe Waller-Bridge főszereplésével december 15-től elérhető a Disney+-on. Ezzel egy időben bemutatkozik az Időtlen hősök: Indiana Jones és Harrison Ford című dokumentumfilm is, mely a legendás kalapos-ostoros régész karakterének történetét mutatja be, és amelynek előzetese már elérhető.

Forrás: Disney+2023. 11. 15. 12:30
INDIANA JONES AND THE DIAL OF DESTINY
INDIANA JONES AND THE DIAL OF DESTINY Fotó: Jonathan Olley
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Időtlen hősök

A népszerű dokumentumfilm-készítő, Laurent Bouzereau rendezte Időtlen hősök a fiatal és karizmatikus Harrison Ford legendás karrierét követi végig a kezdeti tévés epizódszerepektől az ikonikus Indiana Jones-karakter megformálásáig. 

A mű a filmtörténelem azon korszakába enged betekintést, amikor a Steven Spielberg és George Lucas által összeállított, elképesztően kreatív csapat közösen kezdett el dolgozni a filmipar következő nagy durranásán. 

Eddig soha nem látott felvételek és interjúk láthatók Forddal, Spielberggel, Lucasszal, Kathleen Kennedyvel, Frank Marshallal, James Mangolddal és még sokakkal.

INDIANA JONES AND THE DIAL OF DESTINY
Harrison Ford, az ikonikus Indiana Jones-filmek szereplője. Fotó: Disney+/Jonathan Olley

December 15-től otthon is nézhetjük a legutóbbi Indiana Jones-filmet

Az Indiana Jones és a sors tárcsája június 29-én debütált a hazai mozikban, és világszerte több mint 380 millió dolláros bevételt termelt. Egy igazán látványos, fergeteges kalandfilm Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas, John Rhys-Davies, Shaunette Renée Wilson, Thomas Kretschmann, Toby Jones, Boyd Holbrook, Olivier Richters, Ethann Isidore és Mads Mikkelsen főszereplésével. 

A filmet James Mangold rendezte, a forgatókönyvet Jez Butterworth, John-Henry Butterworth, David Koepp és James Mangold írta George Lucas és Philip Kaufman karakterei alapján. 

A produceri teendőket Kathleen Kennedy, Frank Marshall és Simon Emanuel látta el, míg az executive producerek Steven Spielberg és George Lucas voltak. A film zenéjét, akárcsak az eredeti, 1981-es Az elveszett frigyláda fosztogatói óta minden Indy-kalandnál, John Williams komponálta. 

 

Borítókép: Jelenet a legutóbbi India Jones-filmből (Fotó: Disney+/Jonathan Olley)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.