Kálomista Gábor: Vidnyánszky Attila kiesése hatalmas veszteség lenne

Pótolhatatlan űrt jelentene Vidnyánszky Attila lemondása, mert nélküle a magyar színjátszás elképzelhetetlen – mondta a Magyar Nemzetnek Kálomista Gábor producer, színházigazgató.

2023. 11. 13. 15:06
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magam és a társulatom nevében gyógyulást kívánok a színészeknek – mondta Kálomista Gábor producer, a Thália Színház ügyvezető igazgatója.  – 

Vidnyánszky Attila azt tette a lemondásával, amit ebben a helyzetben el lehet várni. 

Vidnyánszky
Vidnyánszky Attila pótolhatatlan (Fotó: blikk.hu)

Mint azt korábban megírtuk, a Nemzeti Színházban a Rómeó és Júlia előadás közben két színész súlyosan megsérült, ezért az előadást le kellett állítani. A színészeket, Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót azonnal kórházba szállították. 

Kálomista úgy véli,  hogy Vidnyánszky kiesése hatalmas károkat jelentene a szakmának.

 Nélküle nehezen elképzelhető a magyar színjátszás 

 – fogalmazott.

Hozzátette, hogy a döntéshozók bölcsességét kéri, hogy az ügy alapos kivizsgálása után mérlegeljék a helyzetet. – A színház és a film is veszélyes üzem, sajnos mindig adódhatnak balesetek, mint ahogy egyébként bármely munkahelyen, ahol fizikai munkavégzés van. A felelősségünk nagy, ezért fontos pontosan látni, hogy miért történhetett meg ez a tragédia.

Nem kell mondanom, hogy a színházi világ egy pletykás közeg, rengeteg a mendemonda, nem tudhatjuk, hogy pontosan mi történ, mi igaz abból amit hallunk. 

Az különösen aljas dolog, ha valaki politikai érdekből bírálja a történteket, mert együtt kellene aggódnunk a sérült művésztársainkért 

– hangsúlyozta. 

Borítókép: Kálomista Gábor (Fotó: Havran Zoltán) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.