időjárás -2°C Judit 2023. december 10.
logo

Nem akármilyen tárgyat ajánlott fel a Jónak lenni jó! kampányhoz az Oscar-díjas rendező + videó

Magyar Nemzet
Forrás: ridikul.hu
2023.11.20. 14:00
Nem akármilyen tárgyat ajánlott fel a Jónak lenni jó! kampányhoz az Oscar-díjas rendező + videó

Folyamatosan gyűlnek az adományok a Jónak lenni jó! karitatív akcióhoz, amely idén a koraszülött gyerekek fejlesztését segíti.

A Légy című animációs film volt az első, amely magyar alkotásként kapott Oscar-díjat 1981-ben. Rendezője, Rofusz Ferenc különleges technikával hozta létre a filmet: összesen négyezer darab rajzot készített, ezekből állt össze a négyperces alkotás, amely egy légy utolsó perceit mutatja be a rovar szemszögéből.

A legmagasabb állami kitüntetéssel, a Magyar Szent István-renddel kitüntetett rajzfilmrendező az egyik rajzot ajánlotta fel a Jónak lenni jó! akcióhoz.  

Hogyha én ezzel hozzá tudok járulni, borzasztóan örülnék, mert az idei téma – nekem is van két gyermekem, és én emlékszem, mielőtt ők születtek, azért kicsit izgul az ember, hogy minden rendben legyen

 – mondta a Híradónak az Oscar-díjas rendező. 

A Jónak lenni jó! idén a koraszülött gyerekek fejlesztésére, a Semmelweis Egyetem Fejlődéstámogató Központjának gyűjt, eddig már 17 millió forint gyűlt össze.  

 

Borítókép: Rofusz Ferenc Oscar-díjas rajzfilmrendező (Fotó: MTI/Bús Csaba)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.