Adorján , Adrián 2024. március 5.
logo
Szirtes Tamás színházigazgatót is megkérdeztük az esettel kapcsolatban

Nem ismerhetjük a nézőink pártszimpátiáját – áll a Madách Színház közleményében

Magyar Nemzet
2023.11.28. 16:50 2023.11.28. 17:10
Nem ismerhetjük a nézőink pártszimpátiáját – áll a Madách Színház közleményében

Nem mondta el véleményét megkeresésünkre Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója a Katona József Színház politikai alapon osztogatott jegykedvezményeivel kapcsolatban. A színház egyes magyar szerzők darabjaira ad csupán kedvezményt közoktatási intézményeknek. Mint írják, nézőik pártszimpátiáját nem ismerhetik.

Mint ismert a Katona József Színház a Demokratikus Koalíció tagjainak harmincszázalékos, kedvezményes jegyeket ajánlott fel a novemberi időszakban, amellyel a párt tagjai közül többtucatnyian már éltek is. 

madách Színház igazgató Szirtes tamás
A Madách Színház közoktatási intézményeknek ad kedvezményt (Fotó: Mohos Angéla)

Az esetet a színház a Magyar Nemzet kérdéseire elismerte, mint ahogy az is kiderült, bár más szervezet igen, de politikai párt nem szerepelt a kedvezményezettjei listáján, Gyurcsány Ferenc pártján kívül.

A Madách Színház igazgatója, Szirtes Tamás megkeresésünkre közölte, hogy egy közleményben szeretne a kérdésünkre válaszolni, személyesen nem kívánt mondani semmit arra a páratlan esetre, hogy pártszimpátia alapján jegyek keltek el ebben a hónapban a Katona József Színházban.

A Madách Színház kommunikációs munkatársa írásban azt válaszolta, hogy a színház működési rendje és a bemutatott darabok jogtulajdonosaival kötött szerződések kizárják, hogy az előadásokra a színház kedvezményes jegyeket árusítson. Kivételt képeznek egyes magyar szerzők darabjai, amelyekre a Madách Színház kedvezményt nyújt kizárólag közoktatási intézmények számára.
„A Madách Színházban – és ezt büszkén mondhatjuk –

az elmúlt években több százezer nézőt üdvözölhettünk, közülük egynek sem ismerjük a pártszimpátiáját

 – áll a válaszukban.

Borítókép: Szirtes Tamás (Fotó: Origó/Szabó Gábor) 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.