Kázmér 2024. március 4.
logo

Öt film, amit érdemes lesz megnézni ezen a héten

Magyar Nemzet
Forrás: Mafab
2023.11.28. 16:00
Öt film, amit érdemes lesz megnézni ezen a héten

Több újdonsággal is készül a decemberre a legnagyobb streamingszolgáltató.

Ezen a héten is előrukkol új tartalmakkal a Netflix. A mafab gyűjtése szerint a legjobban várt alkotások között filmek és sorozatok is helyet kaptak. 

Julianne Moore és Natalie Portman a May December Los Angeles-ki premierjén
Julianne Moore és Natalie Portman a May December Los Angeles-i premierjén (Fotó: AFP/Valerie Macon)

1. Az Amerikai szimfónia című dokumentumfilm Jon Batiste zenész életének egyik legnehezebb évét mutatja be, a főszerepet maga Batiste játssza. A bensőséges alkotás során végigkísérhetjük a zeneszerző küzdelmét: miután 11 Grammy-díjat nyert, és a csúcson érezhette magát, kiderül, hogy felesége rákja kiújult. Úgy kell szimfóniát szereznie, alkotnia, hogy közben közösen vívják meg lelki küzdelmüket.

 2. Natalie Portman és Julianne Moore Oscar-esélyesnek tartott drámája, a May December a téli hónap első napjától válik elérhetővé a platformon. A filmben Portman egy színésznőt alakít, akinek egy ellentmondásos személyiségéről és férjével való hírhedt kapcsolatáról ismert nő (Julianne Moore) bőrébe kell bújnia. Elutazik hát a hölgyhöz, hogy jobban megismerhesse őt, ám érkezésével régóta lappangó konfliktusokat éleszt újra.

 3. A szerelem örök témáját jeleníti meg sajátos formában a Szerelem, akárcsak egy koreai drámában című sorozat, amelyben négy japán színésznő Dél-Koreába költözik, hogy koreai színészek mellett egy szerelmi történetekről szóló sorozatban szerepeljenek. Az eljátszott dráma és romantika azonban a valóságot sem hagyja érintetlenül, feltéve a kérdést: hol kezdődik a színészi játék és hol az igazi érzelmek?

4.  Totál KO. Egy profi kommandós elitcsapat egy nagyszabású akcióban hatástalanít egy bombát, s amikor már épp önfeledten ünneplik a sikeres műveletet, derül ki, hogy az egész csak átverés volt. A valódi bomba továbbra is elrejtve várja, hogy elpusztíthassa a várost, hőseinknek így másnaposan kell nekilátniuk az igazi akciónak. 

 5. A Virgin River ötödik évadában folytatódik a Robyn Carr hasonló című regényei alapján készült sorozat főhősének története. Mel Monroe Los Angelesből költözött Virgin River kisvárosába, hogy maga mögött hagyja problémáit, ám ahogy a valódi életben is, a gondok egy része vele együtt költözött, a többi pedig új lakóhelyén várta. Így hiába rendezte be ottani életét, a nő új fenyegetésekkel néz szembe. 

Borítókép: Jelenetkép a Virgin River című sorozatból (Forrás: Mafab)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.