Öt Karinthy egy esten Sepsiszentgyörgyön

Karinthy Frigyes dédunokája, Karinthy Vera és a KFT zenekarból ismert Bornai Tibor lép fel Sepsiszentgyörgyön november 23-án. Az Öt Karinthy és én című zenés irodalmi esten írások, családi történetek és énekek hangzanak el.

Forrás: Krónikaonline.ro2023. 11. 22. 8:00
Karinthy
Forrás: kronikaonline.ro
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy által rendezett másfél órás zenés irodalmi előadást a Park Vendéglő és Étterem Di Stefani Bistro & Bar termében tartják csütörtökön 18 órától. A Karinthyak szellemében alcímmel meghirdetett est Frigyes, Gábor, Ferenc, Márton írásait sorakoztatja fel, Vera – Frigyes dédunokája – pedig énekével és családi történetekkel készül.

Karinthy
Karinthy Frigyes író, költő, műfordító. Fotó: Wikipédia

Első kézből hallhatja a közönség azokat a személyes élményeket Karinthy Verától, amelyeket eddig nem osztott meg a nyilvánossággal. Bornai Tibor zenészként és Karinthy-rajongóként segít ebben.

Vidám est lesz, másfél óra bóklászás a magyar irodalomnak ebben a csodás ligetében. Az est különlegessége a személyes jelenlét – maga Karinthy Vera, aki élményeivel, emlékeivel és énekével teszi az alkalmat bensőségessé

– írja a Krónikaonline.ro.

Számos magyarországi fellépésük után a Szentendrei Teátrum és a Karinthy Színház színpadán aratott vastapsos sikerüket követően Stockholmban, a Magyar Házban is sikerült megnevettetniük, elgondolkodtatniuk, sőt meghatniuk a közönséget a fellépőknek.

Az eseményre a belépés díjtalan.

Borítókép: Karinthy Frigyes (Forrás: Krónikaonline.ro)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.