Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Szenvedélybetegeknek segítene Matthew Perry családja

Magyar Nemzet
Forrás: Index
2023.11.28. 12:00
Szenvedélybetegeknek segítene Matthew Perry családja

Matthew Perry családja a színész halála után egy hónappal közölte, nem hagyják kárba veszni a színész munkájának gyümölcsét. A rokonok alapítványt hoztak létre Perry vagyonából, hogy az továbbra is segíteni tudja azokat a rászorulókat, akiket a színész életében is támogatott. A szervezet november 3-án el is indult – adta hírül az Index.

People magazinban megjelent közleményben azt írják, a kezdeményezésnek a következő céljai vannak: − A függőséget betegségként azonosítani, kezelni a megbélyegzések okozta komplexusokat −amelyek megakadályozzák az egyéneket abban, hogy segítséget kérjenek és kapjanak −, valamint hevesen kiállni a jobb és méltányosabb kezelések mellett. 

A színészről  köztudott, hogy szinte egész életében függőségeinek rabja volt. Élete utolsó éveiben saját bevallása szerint tiszta volt, és ezt kihasználva minden tőle telhetőt megtett, hogy segítsen azokon, akik még mindig hasonló problémák miatt szenvednek. 

Fontos számunkra, hogy tiszteletben tartsuk Matthew örökségét. Büszkék vagyunk arra, hogy az alapítványban benne rejlik a lehetőség az álma megvalósítására, hogy a nevében segíthetünk másokon

– mondta Matthew Perry családja. Mostohaapja, a neves újságíró, Keith Morrison X-posztjában buzdította az egykori színész rajongóit, hogy támogassák az alapítványt. Úgy fogalmazott, „tegyetek annyit, amennyit tudtok, mert nagyon hálás lenne érte”.

A teljes cikk ITT olvasható. 

Borítókép: A színészről köztudott, hogy szinte egész életében függőségeinek rabja volt (Forrás: AFP/Chris Delmas)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.