Óriási siker a Virtuózok Londonban

A londoni, húszezer főt befogadni képes O2 Aréna szinte teljesen megtelt, mire a magyar fejlesztésű klasszikuszenei tehetségkutató tévéműsor, a Virtuózok fiatal felfedezettjei a színpadra léptek.

2023. 11. 16. 21:00
o2 arena london
Fotó: Horváth Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az öt fiatal művész – Balázs-Piri Soma (zongora), Lugosi Ali (klarinét), Evelin és Valerij Greblo (hárfások) és ifj. Balázs Elemér (zongora) – a Hauser Alapítvány meghívására, a Virtuózok szervezésében érkezett vasárnap a brit fővárosba, hogy a világhírű csellóművész koncertjének nyitóprodukciójaként fellépjenek.

Virtuózok - Evelin és Valerij Greblo Hauser koncertjén
A Virtuózok sztárjai, Evelin és Valerij Greblo Hauser koncertjén. Fotó: Horváth Károly


A 37 éves csellóművész 2021 óta a Virtuózok V4+ zsűritagjaként vesz részt a Magyarországon forgatott nemzetközi műsorban. Emellett magyarországi székhellyel hozta létre alapítványát, a Hauser Alapítványt, azzal a céllal,  hogy segítsenek a fiataloknak szerte a világon határokat és akadályokat leküzdeni, hogy elérjék a bennük rejlő lehetőségeket. 

Célunk, hogy a Virtuózok csapatával együtt erős, támogató hátteret építsünk ki a legfiatalabb, legtehetségesebb zenészeknek, akiknek segítségre van szükségük

 – mondta Hauser. Ez a törekvés motiválta abban, hogy prágai, 12 ezres tömeg előtt adott koncertjére, majd a telt házas londoni koncertre is a Virtuózok művészeit hívja meg nyitóprodukciónak. 

Londonban a 2Harps duóval kezdődött az est, a tündéri kicsiket (Evelin Greblo 10, testvére, Valerij 8 éves) pedig Balázs-Piri Soma, a Virtuózok korcsoportgyőztese, Junior Prima díjas zongoraművész tízperces előadása követte, aki ismert dallamokat adott elő saját, egyedi átiratában.  
Harmadik produkcióként a Lugosi Ali-ifj. Balázs Elemér páros lépett a színre. Lugosi Ali, a Virtuózok abszolút győztesének szenvedélyes klarinétjátéka és kamarapartnere, a Junior Prima díjas zongoraművész orientális zenei kalandozásai egy új dimenziót adtak az utánuk színpadra lépő Hauser koncertjének.

Hauser első szóló koncertturnéját mindenhol telt ház kíséri, a csellósztár biztosította a Virtuózok fiatal művészeit, hogy a Virtuózokkal való együttműködés újabb fellépési lehetőségekkel folytatódik majd.

 A Virtuózok klasszikuszenei tehetségkutató és edukációs tévéműsor már a kilencedik évadba lép. 

 

Borítókép: Majdnem megtelt a londoni O2 Arena (Fotó: Horváth Károly)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.