Lehet-e színművész egy bohóc?

Háromrészes sorozatot adott közre a Feol.hu, amelyben a magát egyszerre bohócnak és színművésznek is tartó Egyed Brigitta vágyait és terveit hagyják megmutatkozni – kiegészítve mindezt részint a fehérvári Matuz János művészeti intendáns, részint pedig Fekete Péter, a cirkuszművészeti intézet főigazgatója kommentárjaival. Utóbbi a beszélgetés közben ígéretet tesz arra, hogy Egyed esetét átgondolja, és ajánlatot ad neki.

Forrás: feol.hu2023. 12. 26. 12:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sorozat első részében Egyed Brigitta szerepel, aki bohócnak és egyben színművésznek is tartja magát, miközben önmagára – mint mondja – nincs befolyása. 

Egyed Brigitta ismert figuráról van szó, hiszen ő volt az a buszsofőr, aki egy reklámban érdeklődött utasai, kollégái hogylétéről. (Forrás: Facebook)

A veszprémi hölgy Budapesten lép fel naponta a manézsban mosolyra derítve gyermeket, felnőttet, miközben szórványban megdöbbentő monodrámát ad elő, padhoz szegezve hallgatóságát. 

Ismert figuráról van szó, hiszen ő volt az a buszsofőr, aki egy reklámban érdeklődött utasai, kollégái hogylétéről. A helykereső című háromrészes sorozat első részében megismerkedhetünk Egyed Brigittával, vágyaival, néha passzívnak tűnő terveivel.

 

 

A beszélgetésből kiderül, hogy a művész bohócként tengeti az életét, s közben képtelen magát menedzselni. Erről az általánosnak mondható jelenségről szólva megdöbbentően őszinte választ adott a Feol.hu kérdésére a fehérvári Matuz János művészeti intendáns. 

A sorozat második részében ő többek között leszögezi, hogy a képzések során sehol nem tanítják a bukás lehetőségét.

A művészi önbizalomhiány aggasztó példájára reagálva Fekete Péter volt kulturális államtitkár, a cirkuszművészeti intézet főigazgatója a Feol.hu által kezdeményezett beszélgetés közben ígéretet tesz arra, hogy az általa a leginkább bohócként ismert Egyed esetét átgondolja, és ajánlatot ad neki.

Ha kíváncsi, hogyan bomlik ki ez az interjúsorozat, az anyagot itt tudja megnézni:

Első rész.

Második rész.

Harmadik rész.

Borítókép: Egyed Brigitta 2017 még a Pannon Várszínházban játszott a Bűn és bűnhődésben. Forrás: Veol.hu, Penovác Károly

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.