Minden eddiginél több fellépővel tér vissza A dal a Duna TV-re

Összesen hatvan produkció kap lehetőséget a bemutatkozásra A dal 2024 extra, előválogató adásában. Ezek közül választja ki a televíziós zsűri az élő show-műsor 40-es mezőnyét.

Forrás: MTI2023. 12. 20. 19:00
A Dal
A Dalban idén minden eddiginél több fellépő kap lehetőséget Fotó: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A több száz beküldött dalból a szakmai előzsűri kiválasztotta Az év dala 2024 cím várományosait. Hatvan előadó, illetve zenekar mérettetheti meg produkcióját a magyar dalok versenyének extra, előválogató adásában – közölte az MTVA.

A Dal
A dal 2023 győztese, a Titán együttes. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Évről évre egyre színvonalasabb pályaművek érkeznek a dalválasztóra. A többkörös előszűrés a garancia arra, hogy csak a legígéretesebb produkciók szerepeljenek a képernyőn. Rendkívül erős mezőny állt össze, nehéz döntés vár az ítészekre, hogy a 60-ból kiválasszák a 40 élő show-ba bejutó versenydalt

– idézi a közlemény Szeleczky Ádámot, A dal 2024 kreatív producerét, aki kiemelte: a fődíj is minden eddiginél értékesebb, hiszen egy világhírű stúdióban rögzített album mindig magában hordozza a nemzetközi karrier lehetőségét.

A dal több mint egy évtizede támogatja a műfaji sokszínűséget, a hazai előadókat, meghatározó eseménye a magyar könnyűzenei életnek. Az új évadban már nyolc héten át versengenek a dalok. A válogatókban ismét 40 dal mutatkozik be. Az elődöntőben crossover hangszerelést kapnak a produkciók, majd a döntőben már szimfonikus verzióban hangoznak el az idén 80 éves Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében. A minőség zálogaként a fordulókban neves zenei szakemberek segítik az ismert és pályakezdő előadókat – írták a közleményben.

A győztesnek egyedülálló lehetőséget biztosít a közmédia: Az év dala előadója a legendás, nemzetközi Hansa Studiosban készítheti el új lemezét a stúdió szakembereivel, beleértve a felvételi, keverési és masteringelési munkálatokat. 

Korábban olyan világsztárok rögzítették itt albumaikat, mint a U2, a R.E.M., a Depeche Mode vagy Iggy Pop – írták a közleményben.

Borítókép: A dal 2023 fellépői és műsorvezetői (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.