Sir Anthony Hopkins az Instagram-oldalán köszöntötte a követőit

A számos legendás karaktert életre keltő színész – aki december 31-én nemcsak az óévet búcsúztatta, de születésének 86. évfordulóját is ünnepelte – egy különleges újévi köszöntővel lepte meg rajongóit. Az Instagramon közzétett videója egyben arra is választ ad, mi lehet a legjobb módja a másnaposság elkerülésének.

2024. 01. 03. 17:00
null
Fotó: Szilágyiné Tukács Orsolya
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az összesen két Oscar- és egy Golden Globe-díjjal elismert, négyszeres Oscar- és nyolcszoros Golden Globe-jelölt színész a közzétett videóüzenetben mindenkinek boldog új évet kívánva elárulta azt is, hogy ő immár soha nem küzd másnapossággal, mert 48 éve végleg felhagyott az alkoholfogyasztással. Mint mondta, segítséget kapott ahhoz, hogy megtanulja, hogyan szórakozhat alkohol nélkül is. Megváltozott, egészségesebbé vált az élete. Azt tanácsolta mindenkinek, hogy merjenek segítséget kérni, ha szükség van rá.

A színész korábban már több alkalommal is felidézte azt a pillanatot, amikor 1975-ben egy átmulatott éjszaka után úgy ébredt fel a szállodai szobájában, hogy nem emlékezett rá, hogyan került oda. Mint mondta, ekkor határozta el, hogy ez nem mehet így tovább, mert egy katasztrófa felé rohan, ha nem változtat az életmódján. 

Szembeszállva a függőségével, a józan életet választotta a halál helyett.

A demenciával küzdő Anthony (Anthony Hopkins) Az apa című filmben úgy érzi, mindenki összefogott ellene. Forrás: Sony Pictures Classics

 

Néhány felejthetetlen alakítás

Ennek köszönhetően nemcsak ő, de mi, filmjeinek közönsége is rengeteget felejthetetlen pillanattal gazdagodhattunk. 

A walesi származású művész – akinek emlékezetes filmszerepeit szinte lehetetlennek tűnik felsorolni – jelenleg két Oscar-díjat tudhat magáénak. Az elsőt 1992-ben vihette haza, A bárányok hallgatnak című filmben nyújtott alakításáért. A Thomas Harris amerikai író  által megalkotott legendás karakter, dr. Hannibal Lecter életre keltése hozta meg a világhírt Sir Anthony Hopkins számára. A második Oscar-díjat 2021-ben nyerte el, Az apa című film főszerepének megformálásért. Florian Zeller francia drámaíró, rendező ebben a filmben a saját leépülésről szóló színdarabját vitte vászonra. 

Anthony Hopkins 83 évesen az ugyancsak 83 éves főszereplőt, Anthonyt alakítja, aki demenciával küzd. Kezdetben ezt nem látja be, mindenkit elüldöz maga mellől, de – ahogy a személyek és események egyre inkább összekuszálódnak a fejében – végül rádöbben, hogy valami nincs rendben. Ez a formabontó alkotás és Sir Anthony Hopkins zseniális alakítása már-már átélhető tapasztalatként tárja a nézők elé a lassú leépülés és halál folyamatát.

Hosszan sorolhatnánk azokat a filmeket, köztük a Szenvedélyek viharában, a Ha eljön Joe Black, a Napok romjai vagy éppen a Nixon című alkotásokat, amelyeknek köszönhetően örökre beírta magát a filmtörténelembe.

 

Miről szól a legújabb Hopkins-film?

A színészlegenda – amint azt az új esztendőt köszöntő videóban is említi – jó egészségnek örvend, így újabb káprázatos alakításokkal örvendeztetheti meg a nézőket. 

A legújabb, One Life, vagyis Egy élet című, James Hawes által rendezett filmjében például Sir Nicholas Nicky Wintont kelti majd életre többek között Helena Bonham Carter, Jonathan Pryce és Johnny Flynn oldalán. A film főszereplője az a brit Oscar Schindlerként is emlegetett férfi, aki 1938-ban 669 zsidó gyereket mentett ki még a háború előtt a nácik által megszállt Prágából. 

Nickyt még ötven évvel később is kísérti azoknak a gyerekeknek a sorsa, akiket nem tudott megmenteni. A bűntudatot és a gyászt csak akkor tudja feldolgozni, amikor a BBC televízió That’s Life! című élő műsorában találkozik néhány túlélővel. Anthony Hopkins színészi alakításainak megrázó erejét ismerve életre szóló tapasztalatra és élményre számíthatnak majd a film nézői.

 

Borítókép: Sir Anthony Hopkins videóüzenetben köszöntötte a rajongókat (Forrás: Instagram.com/anthonyhopkins)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.