Megtartották a XII. Országos Ifjúsági Szólótáncversenyt

A hétvégén az Egerben megrendezett XIII. Országos ifjúsági szólótáncversenyen álltak a színpadra a szekszárdi Bartina Néptánc Egyesület táncosai.

Forrás: Teol.hu2024. 01. 18. 18:00
Bartina Néptánc Egyesület hivatalos Facebook oldala
Bartina Néptánc Egyesület hivatalos Facebook oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háromnapos, díjkiosztó gálaműsorral záruló rendezvény az egri Lajtha László Néptánc és Népzenei Egyesület, az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület, valamint a Martin György Néptáncszövetség szakmai védnökségével és támogatásával zajlott le a Bartakovics Béla Közösségi Házban. – számolt be róla a Teol.

A Bartina csapata Egerben: Tóth-Mihó Erika, Bajusz Panna, Viola Bence, Both Benedek, Zörényi Dávid és Tóth Zoltán
A Bartina csapata Egerben: Tóth-Mihó Erika, Bajusz Panna, Viola Bence, Both Benedek, Zörényi Dávid és Tóth Zoltán. Fotó: Bartina Néptánc Egyesület Facebook oldala

Az elődöntőket már tavaly megtartották Abán és Nyíregyházán.

A döntőben 15–16, valamint a 17–18 évesek korcsoportjaiban mérették meg magukat. 

A közönség ez alkalommal is fiúszóló és páros táncokat tekinthetett meg. A mintegy másfél száz induló összesen nyolcvanhat produkcióval örvendeztette meg a táncversenyre kilátogatókat.
 

Bartina Néptánc Egyesület Egerben

Bajusz Panna, a Bartina Néptánc Egyesület kiválósága kimagasló teljesítményt nyújtott, ennek köszönhetően kiérdemelte a Gyöngygalléros táncos címet.

Panna az első napon – párjával, Viola Bencével együtt – a kötelezően meghatározott magyarózdi táncokat mutatta be, majd a következő napon, már a szabadon választott kategóriában uszódi lassú és friss csárdással lépett színre

 – mondta el a Teolnak Tóth-Mihó Erika, a táncegyesület egyik felkészítő tanára.

A dél-dunántúli régióból öt műhely, név szerint a komlói Pöndöly, kozármislenyi Józsa Gergely Néptánc Egyesület, a siófoki Balaton Táncegyüttes, a szekszárdi Bartina és a szennai Zselic képviseltette magát.

A teljes írás a Teolon érhető el.

Borítókép: A Bartina Néptánc Egyesület (Forrás: az egyesület Facebook-oldala)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.