Két Donizetti-vígoperát is bemutatnak februárban Szegeden

Az egyfelvonásos A csengő és a Rita című darab egyaránt az élet fonákságait mutatja be.

Forrás: Délmagyar2024. 01. 10. 15:12
Szegedi Nemzeti Színház
A Szegedi Nemzeti Színház épülete Fotó: MW/Sándor Judit
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két Donizetti-komédiát mutat be február közepén a Szegedi Nemzeti Színház, amelynek ez lesz a harmadik operabemutatója az évadban – olvasható a Délmagyar.hu cikkében. A csengő és a Rita című darabokat egyaránt Tárnoki Márk állítja színpadra, aki a decemberben bemutatott A két Korea újraegyesítése című előadás rendezője is volt. 

Mindkét mű a házasélet fonákját ábrázolja. A csengő öreg patikusa a lakodalmat követően nászéjszakáját szeretné eltölteni fiatal feleségével, ám a folyton érkező betegek folyton-folyvást megzavarják együttlétüket. A Rita című darab középpontjában pedig a szerelmi civódások állnak: miután a főhős megszabadul elnyomó férjétől, új párt talál magának, akit viszont ő igyekszik elnyomni, ráadásul időközben felbukkan az exe is, ami tovább bonyolítja a történetet. 

 A két opera premierje február 16-án lesz a szegedi Kisszínházban. 

Borítókép: A Szegedi Nemzeti Színház épülete (Fotó: MW/Sándor Judit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.