Németh Alajos Lojzi: Hiszek a jó zenében és a nem jó zenében

Biztosan lesz tíz-tizenkét olyan dal, amelyekre felkapják majd a fejüket az emberek – mondta A Dal 2024 új zsűritagja. Németh Alajos Lojzi, a Bikini alapító-dalszerzője a Duna SzerencseSzombat című műsorában a közmédia dalválasztójára beérkezett produkciókhoz nagy reményeket fűz.

Forrás: Híradó.hu2024. 01. 16. 18:00
Németh Alajos Lojzi
Fotó: Facebook/ Duna Televízió
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hiszek a jó zenében és a nem jó zenében” – jelentette ki a Máté Péter-, Artisjus- és Fonogram-díjas zeneszerző, dalszövegíró hazánk egyetlen dalversenyének új ítésze a SzerencseSzombat vendégeként. A Dunán hamarosan látható műsor kapcsán Németh Alajos Lojzi hangsúlyozta, hogy A Dal nem egy Ki mit tud? típusú vetélkedő.

Ahogy a műsor címe is mutatja, itt a dal a lényeg, amelyben, ha hallod a jó refrént, ami egész évben veled tud maradni, és ad egy jó hangulatot, akkor azt támogatni kell. Fontos ugyanakkor az előadás is, mert egy rosszul bemutatott dalból nem tud kiderülni, hogy az jó.

A Duna Televíziónak elmondta, ő elsősorban emberként és nem zsűriként szeretne segíteni.

„Mindig az volt a cél, hogy a tudásunkat átadjuk a gyerekeinknek. Itt most nem a gyerekeinknek fogjuk átadni a tudást, hanem azoknak a nebulóknak, akik gitárt ragadtak és beneveztek A Dal vetélkedőre.”

Majd hozzátette: a zenei stílusok terén mindenevő, a lényeg, hogy a zene és a szöveg harmonizáljon.

A magyar dalok versenyében idén először hatvan előadó, illetve zenekar mérettetheti meg produkcióját.

Borítókép: Németh Alajos Lojzi (Forrás: Facebook/Duna Televízió)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.