Új filmet forgat Nemes Jeles László

Várhatóan nyáron kezdődik az Oscar-díjas, Saul fiát és a Napszállta című filmet is jegyző Nemes Jeles László új filmjének forgatása. A magyar–francia–német–brit koprodukcióban készülő, Árva című alkotáshoz jelenleg zajlik a szereplőválogatás.

Forrás: MTI2024. 01. 31. 20:00
Nemes Jeles László forgat
Fotó: Facebook/Nemes Jeles László új filmje
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A produkció egy 10–13 éves fiút keres a főszerepre, valamint egy 10–13 éves lányt az egyik kiemelt szerepre. Budapesten már folyik a szereplőválogatás, amelyet hamarosan kiterjesztenek vidékre, valamint Erdélyre és Kárpátaljára is.

Nemes Jeles László 2016-ban az Oscar-díjátadón
Nemes Jeles László 2016-ban az Oscar-díj-átadón. Forrás: Facebook/Nemes Jeles László

Nemes Jeles László kiemelte: új filmjében örömmel dolgozna együtt olyan ösztönös, fiatal tehetséggel, akinek ez a szerep szinte a vérében van, és nem akadály az sem, ha eddig még nem volt kamera előtt.

Arra bátorítanék mindenkit, aki érez magában kedvet, erőt, indíttatást, hogy egy pillanatig se várjon, jelentkezzen a válogatásra, akkor is, ha eddig inkább zárkózott volt! Bízom benne, hogy mihamarabb megtaláljuk a főszereplőt, akire úgy fogok tekinteni, mint egy alkotótársra

– írja a rendező.

Az Árva története 1957 tavaszán játszódik Budapesten, ahol az emberek alig tértek magukhoz az 1956-os harcok óta. Andor, a 12 éves kisfiú, akit anyja egyedül nevel, azzal a reménnyel nőtt fel, hogy a háborúban eltűnt édesapja egyszer majd visszatér. Egy nap megjelenik egy férfi, aki azt állítja, hogy ő az, de a fiú nem hajlandó apjának tekinteni az idegent, aki beköltözik hozzájuk. Miközben az anya és fia közötti szakadék egyre mélyül, a fiú elhatározza, hogy bármi áron, de megmenti családját a férfitól.

A családom története miatt különösen fontos nekem ez a film. Évek óta foglalkoztat a második világháború utáni világ, az emberi sorsok titka és útvesztője a huszadik század elnyomó rendszereiben. Egy gyerek szemszögéből különösen érdekes az emberek lelkébe is beszüremkedő diktatúra – főleg, ha a gyerek családi története egy görög tragédiára emlékeztet

– fejtette ki Nemes Jeles László.

Az Árva forgatókönyvét Nemes Jeles László és Clara Royer írta, producere Kemény Ildikó és Szále Ferenc, operatőre Erdély Mátyás, jelmeztervezője Flesch Andrea, hangmestere Zányi Tamás, vágója Politzer Péter, casting directora Zabezsinszkij Éva.

A Nemzeti Filmintézet támogatja a film gyártását, az Árva magyar-francia-német-brit koprodukcióban készül. A Pioneer Pictures brit (Good Chaos), francia (Agat Films) és német (Pallas Film) partnerekkel dolgozik együtt.

Borítókép: Nemes Jeles László forgat (Forrás: Facebook/Nemes Jeles László új filmje)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.