A legjobbak között említik a Hunyadi-sorozatot Amerikában + videó

Minden idők legepikusabb tévés produkciójaként hivatkoznak a készülő magyar sorozatra.

Forrás: Variety2024. 02. 28. 8:00
Hunyadi
A Hunyadi Jánost játszó Kádár L. Gellért a Csikágó nevű lovon. A Hunyadi (The Rise of the Raven) c. tévésorozat forgatása az NFI fóti stúdiójában Fotó: Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú cikkben méltatja a készülő Hunyadi-sorozatot (a nemzetközi piacon Rise of the Raven – A holló felemelkedése) a Variety. Az amerikai portál exkluzív cikkében ismerteti a sorozat témájául szolgáló magyar történelmi eseményeket, Hunyadi János nándorfehérvári győzelmét, amelynek köszönhetően hetven évre sikerült megállítani az oszmánokat Európában, lehetővé téve olyan, keveset hangsúlyozott hatásokat, mint a reneszánsz felfutása Itáliában. 

hunyadi-sorozat
A Hunyadi-sorozat igen látványosnak és izgalmasnak ígérkezik. Fotó: Beta Film 

Mint írják, Hunyadinak mindezt többek között „katonai innovációval”, Nándorfehérvár (ma Belgrád) saját költségén történt megerősítésével sikerült elérnie. Hunyadi győzelmének köszönhetően Európa olyannyira megkönnyebbült, hogy III. Calluxtus pápa elrendelte, hogy a templomok világszerte kongassák meg a harangjaikat délben, s ez így van a mai napig, ünnepelve a magyar hadvezér diadalát – tették hozzá. 

A lap megkérdezte a filmek producerét, a kanadai magyar Robert Lantost, aki T. S. Eliotot idézve úgy fogalmazott: 

Az álom és a valóság között ott van az árnyék. Az egész pályám során ezzel az árnyékkal harcoltam. A holló felemelkedésével azonban az árnyékot végre legyőzték. Ezúttal az álom vált valósággá

– mondta. 

A filmet külföldön forgalmazó Beta Film tartalomért felelős igazgatója, Koby Gal-Raday A holló felemelkedését egy rendkívül szórakoztató, érzelmes, erőteljes történelmi sagaként jellemezte, ami be fogja váltani ígéreteit. Hozzátette, a sorozat különösen nagy hangsúlyt fektet a női karakterekre, s ez a nézőpont nagyon is releváns a mai közönség számára.  

A tízrészesre tervezett Hunyadi-sorozat első epizódjának, A holló felemelkedésének forgatása már befejeződött, jelenleg a vágás fázisa zajlik. A filmet év végén vetíti majd a TV2. 

Borítókép: Hunyadi János szerepében Kádár L. Gellért (Fotó: Bach Máté)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.