A Savaria Múzeum igazgatója is megpályázta a Magyar Nemzeti Múzeum vezetői székét

A szombathelyi Savaria Múzeum igazgatója is esélyes a Magyar Nemzeti Múzeum élére – adta hírül a Veol korábban. Csapláros Andrea egy keddi sajtótájékoztatón megerősítette: beadta pályázatát. A Csák János kulturális és innovációs miniszter által jegyzett felhívás szerint 2024. február 5-ig lehetett jelentkezni a Magyar Nemzeti Múzeum L. Simon László elbocsátása után megüresedett vezetői székére.

Forrás: Veol2024. 02. 13. 16:00
null
Fotó: BUKI LASZLO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Múlt héten leadtam a pályázatomat a minisztériumban. Még nem érkezett értesítés a szóbeli elbeszélgetés időpontjáról, de úgy gondolom, jövő héten várható – fogalmazott a lap érdeklődésére Csapláros Andrea. 

Hozzátette: – A szakma megkeresett. Ha az embert a Nemzeti Múzeumból megkeresik, akkor azt végiggondolja. Hatalmas nagy szakmai kihívás – húzta alá Csapláros Andrea. 

A múzeumi szakember elmesélte, decemberben érkezett a felkérés, a pályázat elkészítésére másfél hónapja volt. A hetvenoldalas pályázatnak több olyan eleme van, amelyet a Savaria Múzeumban is szeretne megvalósítani. 

A teljes cikket ITT olvashatja. 

Borítókép: Csapláros Andrea (Forrás: Savaria Múzeum)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.