Habkönnyű, szívhez szóló magyar alkotás lett a Majdnem menyasszony + exkluzív videó

Kedves, romantikus, ám mégis elgondolkodtató pillanatokkal várja nézőit február 11-én a Dunán a Majdnem menyasszony című magyar tévéfilm. A Megafilm Service produkciójában, Pacskovszky József rendezésében készült film Herczeg Ferenc 1911-es regényén alapul, az 1900-as években játszódik, de olyan, mindig aktuális kérdéseket feszeget, mint a női önrendelkezés és a család szerepe.

2024. 02. 07. 15:30
null
20230801 Ráckeresztúr Majdnem menyasszony című film forgatása. Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet képen: Kelemen Hanna Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A századelőn játszódó történet a drámai és komikus helyzetek között egyensúlyoz, ugyanis nem elég, hogy a fővárostól néhány kilométerre fekvő Varjason megjelenik a vasút, a településen élő Ábel Marika (Kelemen Hanna) kusza szerelmi életébe is belecsöppenünk. A 90 perces mozgóképes művet 22 nap alatt, 4 helyszínen, több mint 30 szereplővel és több mint 300 statiszta közreműködésével készítették. A film premier előtti vetítésén arról kérdeztük az alkotókat, hogy szerintük milyen üzenetet közvetít a mai modern nőnek a főhős története, de az is szóba került, hogy mit gondolnak a házasság intézményéről.

 

A házasság hete alkalmából a közmédia csatornáin február 11. és 18. között tematikus műsorok várják a nézőket.

A videót készítette: L. Szabó Fruzsina

Borítókép: Kelemen Hanna a film díszletében (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.