Irodalmi pályázatokat várnak

Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár önkormányzata meghirdette a 47. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot, és 2024. április 2–5-ig Sárváron megrendezi az irodalmi pályázat táborát.

2024. 02. 19. 8:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pályázni vers, próza és tanulmány kategóriában lehet. A kiírók várják minden 14–18 év közötti középiskolás magyar nyelvű írásait. Egy-egy pályázat maximális terjedelme kategóriánként 15 kéziratoldal lehet (számítógéppel, 14 pontos betűnagysággal, de elfogadnak azonos terjedelmű, kézzel írt, jól olvasható írásokat is). 

A pályázatok meghosszabbított benyújtási határideje: 2024. február 25.

A pályázat nem jeligés, a kiírók azt kérik, hogy minden pályázó pályázata első oldalán tüntesse fel nevét, címét, e-mail-címét, telefonszámát és iskolája nevét, címét is. Ha valaki több kategóriában pályázik, akkor több mellékletet küldjön, külön mellékletben összefűzve a verseket, külön összefűzve a prózákat stb., megfelelő megnevezéssel: „XY versei”, „XY prózái” stb. Lehetőleg a pályázat minden oldalán szerepeljen a beküldő neve!
Postai úton egy példányban kérik a pályázatot, és ez esetben e-mailben nem szükséges ugyanazt beküldeni. Ha valaki több kategóriában is pályázik, kategóriánként külön borítékban küldje a pályázatát. A borítékra írja rá minden pályázó, hogy „verspályázat” vagy „prózapályázat” stb. A postacím: 

 Írók Alapítványa, 1093 Budapest, Lónyay u. 43., fszt. 1.

E-mail-cím: [email protected] 

Az ötven legjobb pályázat szerzőjét meghívják a sárvári irodalmi táborba, ahol a műhelymunka során neves írókból, költőkből álló zsűri értékeli az írásokat, és sor kerül a díjkiosztó ünnepségre is. A meghívottak részére a részvétel díjmentes, és útiköltség-térítés is igényelhető. 
A díjazottak oklevélben és szerény pénzjutalomban részesülnek.

 

Borítókép: Diákok a körfolyosón (Forrás: Fortepan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.