Ismét lehet pályázni az MMA hároméves ösztöndíjára

Április 2-ig lehet pályázni a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) hároméves ösztöndíjprogramjára. A pályázat szakmai lebonyolítója az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI).

Forrás: Magyar Művészeti Akadémia2024. 02. 28. 17:00
Az MMA ösztöndíjasainak Essentia Artist kiállítása
Az MMA ösztöndíjasainak Essentia Artist kiállítása Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MMA hetedik alkalommal hirdeti meg a művészeti és művészet­elméleti alkotómunkát támogató ösztöndíjpályázatát, amelynek száz kedvezményezettje három évre szóló, havi bruttó 200 ezer forint összegű művészeti ösztöndíjban részesül. Az MMA Művészeti ösztöndíjprogram célja a magas színvonalú alkotó- és előadóművészeti, valamint művészetelméleti tevékenység támogatása, anyagi feltételeinek megteremtése. 

Az MMA ösztöndíjasok Generációk című fotóművészeti tárlata a Pesti Vigadóban.
Az MMA ösztöndíjasok Generációk című fotóművészeti tárlata a Pesti Vigadóban. Fotó: Walter Péter

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is az építőművészet, a film- és fotóművészet, az ipar- és tervezőművészet, az irodalom, a képzőművészet, a művészetelmélet, a népművészet, a színházművészet és a zeneművészet területéről várják a pályájukon már felmutatható eredménnyel rendelkező pályázókat. 

Minden olyan, magyarországi adóazonosító jellel rendelkező természetes személy pályázhat, aki a támogatási időszak kezdetéig már betöltötte a 18., de még nem töltötte be az 50. életévét. 

Pályázni egyénileg és csoportosan is lehetséges, a felhívásra egy alkotó egyszerre egy pályázatot nyújthat be. 

A nyertes művészek az ösztöndíj mellett folyamatos mentorálást, valamint publikálási és bemutatkozási lehetőséget kapnak, továbbá rendszeres szakmai találkozón vesznek részt az MMA MMKI központjaként működő Hild-villában, amelyen beszámolhatnak az addig elért eredményeikről, emellett tovább bővíthetik szakmai kapcsolatrendszerüket. A támogatási időszak 2024. szeptember 1-jén indul és 2027. augusztus 31-én végződik.

A pályázat benyújtásának nem feltétele a művészeti vagy művészetelméleti végzettség, szakképzettség.

A pályázatot kizárólag magyar nyelven és elektronikus úton lehet beadni. Jelentkezni az MMA MMKI honlapján lehet 2024. február 26. és április 2. között.

 

Borítókép: Az MMA ösztöndíjasainak Essentia Artis kiállítása (Fotó: Bach Máté)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.