Örkény- és Molnár Ferenc-darabot is műsorra tűz új évadában a Pannon Várszínház

Az öt új előadás közül hármat már az első fél évben megismerhet a közönség.

Forrás: MTI2024. 02. 09. 14:43
Pannon Várszínház
Középen Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója Forrás: Facebook/Pannon Várszínház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy komédiát és egy családi musicalt állít színpadra a veszprémi Pannon Várszínház a 2024/2025-ös évadban – jelentette be Vándorfi László, a színház igazgatója a bakonyi vármegyeszékhelyen tartott pénteki sajtótájékoztatón. Az igazgató közölte, az évadot Hrutka Róbert, Kovács Dominik és Kovács Viktor Pablo és Picasso, avagy az állatok karneválja című családi musicaljével indítják, amelyet elsőként a Pannon Várszínházban láthat a közönség.

Szintén Veszprémben állítják színpadra elsőként Peter Quilter Bestseller című komédiájának háromszereplős változatát, 

Örkény István halálának 45. évfordulója alkalmából pedig a szerző Kulcskeresők című komédiáját mutatják be. 

Márton László Jászai Mari feltámasztása című komédiájának középpontjában egy színjátszó szakkört vezető tanárnő áll, aki a darab során egyre inkább azonosul Jászai Marival, különösen Médeia-alakításával. Az évad pedig Molnár Ferenc Játék a kastélyban című komédiájával zárul majd.

Az öt előadás közül hárommal – a Bestsellerrel, a Pablo és Picasso, avagy az állatok karneváljával és a Kulcskeresőkkel – már az idei év első felében előbemutatóként megismerkedhet a közönség – ismertette Vándorfi László.

Halmay Gábor, a veszprémi önkormányzat közjóléti bizottságának elnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a Pannon Várszínház a tavalyi évben az élen járt a Veszprém–Balaton Európa kulturális fővárosa program lehetőségeinek megragadásában. Jelezte: az önkormányzat a lehetőségeihez képest a jövőben is támogatja a magánfenntartású színházat.

Greksza Kincső, a színház marketingmenedzsere arról tájékoztatott, hogy a Pannon Várszínház által rendezett Tavaszi Fesztiválon kilenc előadást játszanak, köztük a Valahol Európában, az A szív hídjai, illetve a Boeing, Boeing – leszállás Párizsban című darabok utoljára lesznek láthatók Veszprémben. A kínálatot színesíti a Bestseller előbemutatója, és a Veres 1 Színház Tombol az erény című vendégelőadása is – tette hozzá.

Borítókép: Középen Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója (Forrás: Facebook/Pannon Várszínház)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.