Valóra válhatnak a hercegnői álmok

A fertődi Esterházy-kastélyban első alkalommal, ám hagyományteremtő szándékkal szerveztek tárlatot. A házasság hetében két napon át tartó Esküvő kiállítás – Nyílt nap az Esterházy-kastélyban elnevezésű rendezvény a kastély múltja mellett a lehetőségeire is fölhívja a figyelmet.

2024. 02. 18. 16:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Esterházy-kastély kiváló helyszíne esküvőknek, ünnepi családi eseményeknek. A korábbi években a házasulandó pároknak arra volt lehetősége, hogy a kastély Cziráky Margit Rózsakertjében és a Narancsházban polgári szertartáson keljenek egybe. 

 

Az idei évben azonban az Esterházy-kastély látogatói terei is kitárulnak a házasulandók előtt, így már az Apolló-terem, a díszebédlő, a Sala terrena és a Pálmaház is esküvőhelyszínné válik. Ennek jegyében 2024. február 17–18-án első alkalommal, ám hagyományteremtő szándékkal, a házasság hetében kétnapos Esküvő kiállítás – Nyílt nap az Esterházy-kastélyban című rendezvényt szervezett az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft.

 

A nyílt nap alkalmat teremtett a kastély megnyíló ünnepi termei mellett a térség minőségi esküvő szolgáltatóinak és dekorációs műhelyeinek bemutatkozására is. Oláh Zsanett, a kft. ügyvezetője hangsúlyozta: 

Az idei évben a turisztikai vonzerő fokozása mellett kiemelt célnak tekintem a helyi közösségek minél szélesebb körű bevonását az Esterházy-kastély mindennapi életébe, amelynek egyik első és legizgalmasabb eseménye volt az Esküvő kiállítás és a nyílt nap. A kastély pompás termei alkalmasak ünnepi családi események befogadására, így bízom benne, hogy a térségben házasulandók nagy számban választanak majd minket helyszínül az idei évben, és szereznek feledhetetlen emlékeket nálunk.

 

Borítókép: Bemutatkoztak a kastély lehetőségei (Forrás: Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.