Felrobban a szenvedély a Vígszínház új darabjában

Friedrich Schiller örökérvényű drámáját, az Ármány és szerelmet újszerű, univerzális üzeneteket hordozó formában mutatja be a Vígszínház március 9-én. David Doiasvili egyedülálló rendezői formanyelvére a felfokozott szenvedélyesség és az erőteljes vizualitás jellemző, amelyek révén olyan színpadi világban merülhet el a néző, amelyben az álmok látomásszerűsége keveredik a cselekmény sodró erejű lendületével.

Forrás: VÍgszínház2024. 03. 06. 12:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A történet szerint Ferdinand (Medveczky Balázs) és Luise (Márkus Luca) szerelmesek, de szüleik származása, a rangkülönbségek, a hatalmasok ügyeskedése, minden külső körülmény ellenük dolgozik. Ferdinand miniszter apja (Hegedűs D. Géza) titkárával (Horváth Szabolcs) együtt mindent elkövet, hogy ez a szerelem véget érjen, mert akkor Ferdinand elvehetné Lady Milfordot (Nagy-Kálózy Eszter). Luise szülei, a muzsikus Miller (Rudolf Péter) és felesége (Hegyi Barbara) megpróbálnak cselekedni, de inkább sodródnak a hatalmasabbak kénye-kedve szerint. 

David Doiasvili rendező szerint olyan világban élünk, ahol felbolydult minden, korábban egyértelmű fogalmaink összezavarodtak. Háborúk és kataklizmák vesznek körül minket, mi pedig úgy éljük az életünket, mintha nem tudnánk, nem akarnánk minderről tudomást venni.

 Szerelmek és intrikák, ármánykodás és szenvedély – de tudjuk-e még, hol a határ a képzeletünk és a valóság között? Gyakran szerelemnek hisszük az ármányt, és ármánynak a szerelmet – de ki tudunk-e törni az ördögi körből? 

– teszi fel a kérdést az előadás rendezője.

A darab legnagyobb kérdése, hogy egy társadalom, egy politikai rendszer szövevényes viszonyai közepette a szerelem legyőzheti-e az ármányt, vagy menthetetlenül pusztulásra van ítélve? 

Borítókép: A főszereplők Medveczky Balázs és Márkus Luca lesznek (Forrás: Vígszínház)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.