Hetedszer rendezik meg idén a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált Miskolcon

A szervezők arról tájékoztattak, hogy a Miskolci Balett ismét neves koreográfusok és együttesek előadásait hívta meg. Minden előadás egy-egy érdekes szeletét mutatja meg a nemzetközi és hazai táncéletnek.

Forrás: MTI2024. 04. 17. 8:30
Miskolci Balett
A Miskolci Balett Anyegin című balettjének egy jelenete 2023. november 23-án. Fotó: Bujdos Tibor Forrás: Észak-Magyarország
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar táncosok legkülönbözőbb képviselői mellett ebben az évben a Nuovo Balletto Di Toscana a Bajadér című előadásával lép fel a borsodi megyeszékhelyen. 

Miskolci Balett
2023. november 25-én mutatta be a Miskolci Balett az Anyegin feldolgozását Kozma Attila táncos-koreográfus rendezésében. Forrás: Bujdos Tibor/Észak-Magyarország

Az április 23-án kezdődő Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál a Miskolci Balett A szerelem hatalma című előadásának bemutatójával kezdődik.

Az érdeklődők a GG Tánc Eger Ahogy tetszik újratöltve című Shakespeare-feldolgozását és a Duna Táncműhely Tájképek című előadását is láthatják. A legkisebbeknek pedig a Közép-Európa Táncszínház Kócbaba című gyermekdarabjával kedveskednek, amit Halász Judit dalai inspiráltak.

A szervezők a zárónapon gálaműsorral készülnek, amelyet Zsuráfszky Zoltán táncművész kezdeményezésére szerveznek meg a tánc világnapja alkalmából.

A Hazai Pálya című gálaműsoron a táncélet helyi szereplői vesznek részt, meglepetésvendégként pedig a belgrádi szerb Nemzeti Táncalapítvány és Balettiskola csapata csatlakozik hozzájuk. A fesztiválon nyílik meg Éder Vera és Gálos Mihály Samu fotókiállítása Silent Bodies címmel. A tárlaton a Miskolci Balett táncművészei láthatók. 
A fotókiállítás az évad végéig látható a Miskolci Nemzeti Színházban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.