Ámulatba ejtő fotók nyertek idén is a Varázslatos Magyarország pályázaton + exkluzív videó

Átadták a Varázslatos Magyarország fotópályázat díjait, a nyertes felvételekből készült kiállításnak pedig a Magyar Nemzeti Múzeum ad otthont. Az eltelt tizenöt év alatt a magyar természetfotósok több mint 45 ezer képpel versenyeztek. A fotóverseny különlegessége, hogy minden évben kilenc hónapon át, több kategóriában zajlik, így a fotósoknak szinte egész évben kint kell lenniük a természetben, hogy havonta színes portfóliót mutathassanak be a szakmai zsűrinek. A hónapok összesítése után derül fény arra, hogy ki viheti haza a legjobb természetfotósnak járó Arany Daru-szobrot.

2024. 04. 10. 8:00
Fotó: Petri Bálint
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A természet illékony pillanatait felsorakoztat tárlatban megjelenik a Kiskunság szépsége, a hazai madárvilág, de az erdő lakóiról is láthatunk ritka fotográfiákat. A csodálatos, meseszerű felvételek között Kövesi Eszter, a Varázslatos Magyarország ügyvezetője mesélt lapunknak.

 

A kiállítás május 31-ig látogatható a Magyar Nemzeti Múzeumban, ezután június 6. és augusztus 11. között a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba kerül, majd az ország több pontján is látható lesz.

A videót készítette: L. Szabó Fruzsina


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.