Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Idén is megrendezik a Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekversenyt

Házy Erzsébet primadonnaként otthonosan mozgott az opera és az operett világában. A Pozsonyban született Kossuth- és Liszt-díjas művésznő pedig nemcsak a színpadon, hanem a filmvásznon is maradandót alkotott. 2014-ben alakult meg Komáromban a Szlovákiai Civil Becsületrend polgári társulás, s e társulás tagjai hívták életre 2016-ban a Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekversenyt. A megmérettetés népszerűsége azóta töretlen, így a szervezők idén is várják a rangos szakmai zsűri előtt bemutatkozni vágyó énekeseket.

2024. 05. 22. 19:00
Házy Erzsébet operaénekes az öltözőjében a Magyar Állami Operaház. Szokolay Sándor: Vérnász című operájában a Menyasszony szerepét énekelte.
Házy Erzsébet operaénekes az öltözőjében a Magyar Állami Operaház. Szokolay Sándor: Vérnász című operájában a Menyasszony szerepét énekelte. Fotó: Fortepan / Adományozó: Bojár Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekverseny célja kettős: egyrészt emléket szeretne állítani a legendás művésznőnek, másrészt új énekes tehetségeket szeretne felkutatni. 

A Szlovákiai Civil Becsületrend által szervezett eseményre augusztus 15-ig lehet jelentkezni három – opera, operett és musical – kategóriában. 

A szervezők felhívták az énekes tehetségek figyelmét, hogy csak géppel kitöltött jelentkezési lapot fogadnak el. Az énekeseknek öt számot kell megnevezniük, amelyből egyet a válogatóra kell elküldeni, egyet pedig a középdöntőbe és egyet a zsűri választ ki, ha a versenyző továbbjut a döntőbe. 

A pénznyeremény mellett (1. díj: 500 euró, 2. díj: 300 euró, 3. díj: 200 euró) a fődíj öt koncertfellépés olaszországi, magyarországi és szlovákiai helyszíneken, ahol a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt tehetség bemutatkozhat a zeneszerető közönség előtt. 

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elismerő oklevelet és ehhez tartozó bruttó 250 000 forintos pénzdíjat adományoz a Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekverseny egyik díjazottjának.
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.