Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

Melyik világhírű divattervezőről készült sorozat?

A Disney+ új sorozattal jelentkezett, ami a népszerű divattervező, Karl Lagerfeld legendás karrierjét mutatja be. Az életrajzi ihletésű dráma arra is megpróbál választ adni, hogy ki is volt Karl Lagerfeld.

2024. 06. 16. 7:00
karl lagerfeld divattervező sorozat Disney+
Júniusi újdonság a streaming platformon: kijött a Karl Lagerfeldről szóló sorozat a Disney+ felületén. Fotó: Disney+
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb legendás divattervezőről készült sorozat. Ezúttal Karl Lagerfeld világába nyerhetnek a nézők betekintést a Disney+ streamingplatformon.

FASHION-FRA-CHANEL
Karl Lagerfeld
A német divattervező, Karl Lagerfeld 2019-ben hunyt el, most pedig sorozat készült róla. A Becoming Karl Lagerfeld a Disney+ streamingplatformon nézhető meg (Fotó: Europress/AFP/Valerie Hache)

Daniel Brühl játssza a Karl Lagerfeld Disney-sorozat főszerepét 

Néhány éve nagy veszteségként érte a divat világát, amikor az ikonikus és extravagáns divattervező, a német származású Karl Lagerfeld 85 éves korában elhunyt.

A Becoming Karl Lagerfeld című, Magyarországon a Disney+ csatornán megtekinthető sorozat főszerepét Daniel Brühl spanyol–német származású színész alakítja, akit a közönség olyan filmekből ismerhet, mint a Becstelen brigantyk, a Hajsza a győzelemért és az Amerika Kapitány: Polgárháború. 

A Karl Lagereld-sorozat új szintre emeli a divattervezős filmeket 

A Disney+ sorozata azt ígéri, hogy 1972-ben a 38 éves Karl Lagerfeld sorsfordító pillanatába nyerhetünk betekintést: megismerkedett Jacques de Bascherral. Karl Lagerfeld a másik híres haute couture zsenivel, Yves Saint-Laurent-nal is felveszi a versenyt, valamint a könyörtelen üzletemberrel, Pierre Bergével. A legendává válást csillogás, egócsaták, extravagáns partik övezték, Karl Lagerfeldre pedig a mai napig a divatvilág egyik meghatározó alakítójaként gondolt mind a szakma, mint pedig a rajongók. 

A Hulu gyártotta, de a magyarok a Disney+-on látják az új Karl Lagerfeld-sorozatot 

Habár a hat részből álló sorozatot a Hulu gyártotta, a magyarok a Disney+ streamingszolgáltató kínálatában már láthatják a Karl Lagerfeld életéről szóló drámát. 

Sorozatok és filmek divattervezőkről

Számos divattervezőkről és divatházakról szóló sorozat, valamint mozifilm készült az elmúlt években. Legutóbb hatalmas sikernek örvendett a Lady Gaga és Jared Lato főszereplésével napvilágot látott a A Gucci-ház című életrajzi ihletésű film, de nem feledkezhetünk meg a divatszcéna ikonikus Az ördög Pradát visel című, 2006-os amerikai vígjátékról sem, melyben a Meryl Streep és Anna Hathaway alakításai kiemelkedők. 

A szintén magas divat képviselője, a kosztümviselést megbolygató Coco Chanel élete sem maradhatott megfilmesítés nélkül. Az egyik legnépszerűbb a 2009-ben bemutatott film, amely a divattervező életútját tárja fel a nézők előtt. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.