Mit keresnek világsztárok Zalacsányban?

Matteo Bocelli, Steffen Morrison, Giacomo Turra, valamint Morris Madrone is fellép idén az Örvényesvölgy Fesztiválon. A rendezvény pénteken kezdődik Zalacsányban.

Forrás: MTI2024. 06. 24. 12:30
Koncerthangulat Zalacsányban
Koncerthangulat Zalacsányban Forrás: orvenyesvolgy-fesztival
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton a zalai dombok között adja élete első magyarországi koncertjét Matteo Bocelli, mégpedig az európai turné többi állomásához képest nagyobb kísérettel, a szombathelyi Savaria Szimfonikus Zenekar közreműködésével. A szombathelyi zenekar Pejtsik Péter vezetésével, különleges hangszerelésekkel már készül a közös koncertre. A világsztár és a magyar zenészek Zalában találkoznak majd először, így kevés idejük lesz a közös próbákra. A koncert tehát mind a zenekar, mind az énekes virtuozitását fogja majd megmutatni. 

 


A nemzetközi sztárok sorát erősíti még a soulénekes Steffen Morrison, a gitárvirtuóz Giacomo Turra, valamint a néhány éve a magyar sikerlistákat is vezető Morris Madrone, aki Los Angelesből érkezik Zalacsányba. Az amerikai énekes a fellépés előtt zenekarával bejárja a Balaton-partot is.

 


A szervezők arról tájékoztatták a nyilvánosságot, hogy a fellépőkhöz hasonlóan a közönség is egyre inkább nemzetközivé válik Zalacsányban: idén már Chiléből, Ausztráliából, az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából, Spanyolországból, valamint Ausztriából és Szlovákiából is vonz vendégeket a különleges zenei felhozatal.

 


A programok három színpadon és három további helyszínen zajlanak, a zenei koncertek mellett pedig kiemelt figyelmet kapnak a családi programok, az irodalmi-kulturális kikapcsolódási lehetőségek, illetve több neves környékbeli étterem és borász is bemutatkozik a háromnapos rendezvényen.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.