Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Grúzia

A Bőröndmúzeum nem megy vakációra

A Pénzmúzeum programja az Erzsébet-táborokba teszi át a székhelyét.

Forrás: Pénzmúzeum2024. 06. 28. 13:00
Fotó: Pénzmúzeum
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pénzmúzeum Bőröndmúzeum – Utazás a pénz körül című programja 2023. szeptember 15-én azzal a céllal kezdődött el, hogy a felső tagozatos, illetve a középiskolákban tanuló diákoknak elvigye a múzeum pénzügyi ismeretterjesztő foglalkozásait, amelyek a családi költségvetés, a korszerű pénzkezelés, a pénz vásárlóereje és a bankrendszer, illetve a hitelezés témája köré épülnek.

pénzmúzeum
A Pénzmúzeum Bőröndmúzeum programja nyáron is folytatódik. Fotó: Pénzmúzeum

 

Az indulása óta eltelt kilenc hónapban a Bőröndmúzeum 25 ezer diákhoz, kilencven településre és 180 intézménybe jutott el, ami több mint 850 foglalkozást jelent. 

Ezen belül 15 hátrányos helyzetű településen összesen hetven foglalkozás zajlott 1289 diák részvételével. A résztvevők harminc százaléka kelet-magyarországi vármegyékből került ki és csak 35 százaléka volt budapesti székhelyű intézmény tanulója, a többi diák az ország különböző részeiről vett részt a programokon.  

A Bőröndmúzeum 2024. nyarán az Erzsébet-táborokban folytatja az ismeretterjesztést, így a foglalkozások még több gyermekhez jutnak el. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.