Nem először okozott földrengést Taylor Swift

Taylor Swift, a folyamatosan zenei rekordokat döntő popdíva 2023 márciusában indult világ körüli turnéjára. Jelenleg az európai állomások zajlanak, s úgy tűnik, nemcsak a rajongókra van hatással, hiszen földrengést okozott. Mi történt az Eras Tour egyik állomásán, Edinburghban?

2024. 06. 20. 15:18
Taylor Swift The Eras Tour koncert 2024
Taylor Swift már több mint 100 koncerten túl van jelenleg zajló turnéjának keretén belül. Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eras Tour, avagy az énekesnő korszakait felsorakoztató turné látványelemekben gazdag, nagyszabású show. Ebben a hónapban volt a 100. koncert, decemberben pedig véget ér a turné. A többórás show-ra minden országban küzdöttek a jegyekért a rajongók, sokan pedig be sem jutottak vagy jutnak az Eras Tourra. Azonban azoknak, akik nem lehettek ott a stadionokban, az interneten keringő felvételek, valamint a korábban a mozikban vetített koncertfilm, illetve a koncertfilm streamingplatformon megjelenő változata tudta részben megadni a koncertélményt.

taylor swift koncert the eras tour 2024
Taylor Swift korábban Seattle-ben okozott földrengést. Fotó: AFP

Ezúttal az edinburghi koncertek okoztak földfelszíni elmozdulást: a Murrayfield stationban megtartott koncertek pénteken 23, 4 nanométernyi, szombaton csak 22,8, vasárnap pedig 23,3 nanométernyit mutattak ki a brit földtani intézet műszerei. 

Taylor Swift korábban is okozott földrengést

 A koncerteken összesen több mint 200 ezer rajongó volt jelen. Nem a mostani volt az első eset, hogy Taylor Swift földrengést okozott.

 Az Amerikai Egyesült Államokban elinduló koncertsorozat során Seattle-ben 2,3-as földrengést generált az énekesnő közönsége.

Koncert által okozott földrengés Magyarországon

Magyarországon is volt már hasonló eset, azaz amikor egy-egy koncertközönségnek sikerült kimutatható földmozgást előidéznie. A Balaton Soundon az ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium mért kimutatható földmozgást. A fesztiválon  Dimitri Vegas & Like Mike okozta a legnagyobb elmozdulást.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.