Megszólaltak a húsevő baktérium miatt elhunyt Vadász Zsolt művésztársai

Mint arról lapunk is beszámolt, június 21-én meghalt Vadász Zsolt, az Operettszínház színésze. A művész gyors lefolyású betegség következtében, tragikus hirtelenséggel hunyt el.

Forrás: TV22024. 06. 25. 16:00
Vadász Zsolt
Vadász Zsolt és Kiss-Balbinat Ádám 2024. május 31-én a Budapesti Operettszínház évadbejelentő sajtótájékoztatóján. Fotó: Polyák Attila Forrás: Origo
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 51 éves operettszínész nemrég lázas beteg lett, majd mivel egyre rosszabbul érezte magát, mentő vitte kórházba. Nem sokkal később leálltak a szervei, életét már nem tudták megmenteni. Néhány nappal később kiderült, hogy a művész halálát húsevő baktérium okozta. A TV2 Tények című műsorában Péterfi Zoltán infektológus elmondta, hogy ezt a fajta fertőzést leginkább seben keresztül lehet elkapni. Kellemetlen tünetekkel jár, és rendkívül gyorsan terjed, ha a beteg nem kap rá időben megfelelő kezeléseket. Jellemző tünete a láz, a fertőzött terület erős fájdalma, illetve a bőrpír, ami percek, órák alatt szétterjed, a beteg vérnyomása pedig lecsökken. A súlyos fertőzés következtében különböző mértékű tudatzavar is felléphet.  

Budapesti Operettszínház
Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója 2020. június 11-én Budapesten.  Forrás:  Ripost/Markovics Gábor 

Kiss-B. Atilla Kossuth-díjas operaénekes, a Budapesti Operettszínház igazgatója exkluzív interjúban mondta el a Tényeknek, hogy az egész társulatot megdöbbentette a tragédia, hisz a népszerű operetténekes és színész két hete még színpadon volt.

– Az a színpadi művész, aki mindig a maximális felkészültséggel teljesítette a feladatát, a legnagyobb művészi alázattal. A kollégái iránti legnagyobb tisztelettel, a műfaj szolgálatában – jelentette ki a színigazgató.

Oszvald Marikát sokkolta az énekes halála. Azt mondta, Vadász Zsolt kivételes tehetség és nagyszerű ember volt. 

– Egy gyönyörű példánya volt a férfi nemnek. Az alkata, a hangi adottságai alapján igazi klasszikus bonvivánnak volt mondható, emberileg pedig egy feddhetetlen finom ember volt – mondta a Jászai Mari-díjas operetténekes, érdemes művész.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.