A Beatrice legendája

A bő egy hónappal ezelőtt bemutatott Csak a rock and roll című dal után megérkezett a második előzetes is a készülő új nagylemezhez. Az egyelőre cím nélküli Beatrice-album az előzetes tervek szerint ez év őszén jelenik majd meg.

2024. 07. 23. 10:30
A zenekar motorja, Nagy Feró
A zenekar motorja, Nagy Feró. Fotó: Knap Zoltán Forrás: MW
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Beatrice így nyilatkozott a Csak a rock and rollról: – A legelső nóta, amelyet bemutatunk az albumról. A dal szerzője, Csillag Csuka Endre és szövegírója, Nagy Feró, bár évtizedek óta jó barátságban vannak, mégis ez volt az első közös munkájuk.

A Beatrice 1978-ban. A zenekar 45 év után sem lassít
A Beatrice 1978-ban. A zenekar 45 év után sem lassít (Fotó: Fortepan/Urbán Tamás)

A szöveges videóval kísért új dal, A Beatrice legendája – amit szemfüles rajongók nemrég már elcsíphettek koncerten – egy pörgős punk/oi! nóta,

szerzőpárosa pedig az előző tételhez hasonlóan Csillag Endre Csuka (Zártosztály) és Nagy Feró.

Az egyelőre cím nélküli új Ricse-album az előzetes tervek szerint ez év őszén – 13 esztendővel a Vidámság és rock & roll nagylemezt követően – jelenik majd meg.

A Beatrice tavaly ünnepelte fennállásának 45. évfordulóját, idén pedig megújult felállással (mivel az év elején kilépett a zenekarból Kékkői Zalán gitáros és Nagy Hunor Attila dobos is) készítik az új albumot.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.