Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Egyetlen lemezt adtak ki, évi egy koncertet adnak, mégis imádják őket

A 90-es évek legendás underground zenekara fennállása során csupán egyetlen lemezt adott ki, ennek ellenére a rajongás irántuk töretlen. Az F.O. System évente egyszer, de összeáll egy-egy nagyszabású koncertre, az idei november 9-én lesz a Dürer Kertben.

2024. 07. 02. 18:00
F.o. system
Az F.O. System évente csak egy koncertet ad. Forrás: Live Nation
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az F.O. System úgy vált a hazai alternatív zenei közeg mai napig jelentős hatással bíró zenekarává, hogy 20 évig szinte teljesen csendben voltak. A zenekart 1986-ban Mátyás Attila gitáros, énekes és Jerabek Csaba basszusgitáros alapította. A banda a dark wave irányzat első hazai képviselőjének számított, erőteljes, kissé sötét, pszichedelikus hangulatú zenéjük és látomásszerű dalszövegeik pedig a rendszerváltást megelőző korhangulat lenyomatai voltak. 

F.o. System
Az F.O. System. Forrás: Live Nation

A csapat hamar kinőtte a kezdeteket jelentő Fekete Lyukat, egyre többfelé és egyre nagyobb helyszíneken léptek fel határon innen és túl, köztük zenéltek a New Model Armyval és Christian Death-el is. 1991-ben azonban az F.O. System elbúcsúzott rajongóitól, akik viszont azóta sem feledték a bandát. 

Az ő kívánságukra állt össze a zenekar először egy koncert erejéig a Petőfi Csarnokban 2006-ban és azóta is évről évre egy-egy F.O. System-jelenéssel örvendezteti meg a közönséget. 

Tavaly ráadásul 33 év után egy új dalt is kiadtak Mire vársz? címen, így a kultikus számok mellett már ezt is énekelhették a rajongók. 

Eljön az idei nagy F.O. System-összejövetel ideje is, a koncertnek a Dürer Kert ad otthont november 9-én.  Jegyek elsőként a regisztrált Live Nation-tagok számára lesznek elérhetők július 4-én, a teljes körű jegyértékesítés pedig július 5-én kezdődik. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.