Őrzöm a lángot tábor Püspökhatvanban

Tegnap kezdődött és vasárnapig tart Püspökhatvanban az Őrzöm a lángot tábor. Változatos programokkal várnak minden korosztályt az eseményen, amely a Kárpát-medencei magyarság találkozóhelye. A zenei és kulturális rendezvényen teret adnak az összes magyarlakta régió képviseletének, ezzel is erősítve nemzeti összetartozásunkat.

2024. 07. 19. 12:00
Őrzöm a lángot
Az Őrzöm a lángot tábor a Kárpát-medencei magyarság találkozóhelye. Fotó: Hadnagy Ancsi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fábián Zoltán, a rendezvény megálmodója és szervezője négy éve Őrzöm a lángot elnevezéssel százállomásos koncertsorozatot indított Trianon centenáriuma alkalmából a nemzeti összetartozás jegyében. Kiemelt célja volt a fiatalok megszólítása a nemzeti identitás kérdésében, ebből született az Őrzöm a lángot tábor Püspökhatvanban. Idén negyedik alkalommal rendezik meg július 18. és 21. között. 

Őrzöm a lángot
Fábián Zoltán énekes, az Őrzöm a lángot tábor megálmodója. Fotó: Hadnagy Ancsi

Az Őrzöm a lángot tábor programjai

– A szórakozás mellett minden évben figyelünk arra, hogy segítsünk is – árulta el Fábián Zoltán. – Tavaly egy autista kisfiúnak gyűjtöttünk, idén pedig egy 15 éves, súlyosan sérült gyermeknek és családjának gyűjtünk tartós élelmiszert. Ennek jegyében zajlik a Tégy valami jót! motorosfelvonulás is a Gázfröccs motorosok jóvoltából.

– A helyszínen minden korosztály megtalálja a neki megfelelő programot, szeretettel várunk minden jó szándékú embert. A mottónk idén sem változott, Wass Albertet idézzük : „Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség” – tette hozzá a rendezvény megálmodója. 

Tegnap este Vadkerti Imre előadóművész lépett fel, ma a Végvár-koncert után pedig Nagy Dávidé (ex-Pokolgép, Totális Metál) a terep. Szombaton lesz Ezüst Sólyom-koncert, majd Kopecsni Gábor Külhoni Magyarságért díjas harcművész tart bemutatót. Ezt követi Fábián Zoltán lemezbemutató koncertje, amelyen különleges vendégként Juhász István, a Magyar Kézilabda-szövetség sportszakmai igazgatója dobon működik közre. Utána az Üstökös Rock Band játszik.

Őrzöm a lángot
Horka Íjászai-bemutató is szerepel a programban. Fotó: Hadnagy Ancsi

Szombat délelőtt lesz a Székelyföldi legendárium – mesedélelőtt Bucs-Tonk Leventével, délután pedig a Tégy valami jót! – Motoros felvonulás. Vasárnap indul az Olimpiai Robur expedíció. Az állandó programok közt szerepel a Horka Íjászai-bemutató, lesz fafaragás és bőrdíszművesség Kincses János szilágysági fafaragóval, kirándulás, jurtakiállítás, sportolási lehetőség, csárdásmajor-látogatás és különféle gyermekprogramok: kutyás bemutató, kézműves-foglalkozások, íjászat és gyermekmotorozás.
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.