Új szélmalomlapátokat kapott a párizsi Moulin Rouge

Helyi lakosok és bámészkodók százai figyelték, ahogy pénteken – a többi között kánkántáncosok előadásával – felavatták a turisztikai látványosságot ékesítő szélmalom négy új lapátját.

Forrás: MTI2024. 07. 06. 18:00
Moulin Rouge
A Moulin Rouge párizsi mulató táncosai kánkánt táncolnak az ikonikus épület előtt a malom új lapátjainak avatóünnepségén 2024. július 5-én. A régi lapátok április 24-én letörtek. Fotó: Christophe Petit Tesson Forrás: MTI/EPA
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jean Victor Clerico, a Moulin Rouge vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy a malom „lapátjai nélkül tátongó üresség volt Párizsban, egyszerűen szomorú volt látni”.
Mint mondta, a cél az volt, hogy a július 26-án induló olimpiai játékok idejére elkészüljenek. Július 15-én terveznek ugyanis az olimpiai lánggal elvonulni az épület előtt.

Moulin Rouge
 Az 1889-ben megnyílt Moulin Rouge (Vörös Malom) éjszakai mulató névadó dekorációja a Boulevard de Clichy sugárúton, a Pigalle kerületben, Párizs szórakozónegyedében. Forrás: MTVA/Faludi Imre

A híres kabaré épületét díszítő piros szélmalom lapátjai április 25-re virradóra szakadtak le, ahogy a homlokzaton lévő felirat három első betűje is. A történtek során senki sem sérült meg. 

A Moulin Rouge 1889-ben nyílt meg, ugyanabban az évben, amikor elkészült az Eiffel-torony is.

A kánkántáncosairól ismert revüszínház igazi turistamágnes, esténként két előadást is tartanak, évente pedig mintegy hatszázezer látogatót fogad. A Moulin Rouge október 6-án ünnepli megnyitásának 135. évfordulóját.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.