A Bogányi-zongora is bemutatkozott a nyári koncertturnén

Bogányi Gergely Kossuth-, Liszt- és Prima-díjas zongoraművész nyári koncertturnéja a napokban ért véget a horvátországi Lošinj szigetén. A koncertsorozat több kiemelkedő helyszínt is érintett, ahol a közönség a klasszikus zene legnagyobb mestereinek műveit hallhatta és megismerhette a zongoraművész által fejlesztett Bogányi-zongorát.

2024. 08. 25. 6:32
Bogányi
Bogányi Gergely Topolyán. Fotó: Szakács Luca
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bogányi Gergely nyári koncertturnéja több határon túli magyarlakta települést is érintett, minden állomáson hatalmas érdeklődés övezte a koncerteket. 

Bogányi
Két Bogányi-zongorát szólaltattak meg Esztergomban (Fotó: 4K Media Studio)


Bogányi Gergely zongoraművész nyári koncertturnéja

Esztergomban, a Bazilika előtt volt a turné első állomása. A lenyűgöző környezetben két Bogányi-zongorát szólaltatott meg Bogányi Gergely vendégeivel, Boros Misi, Binder Károly és Varga Gábor zongoraművészekkel.

 Nagyboldogasszony ünnepén Máriagyűdön, a kegytemplom falai között folytatódott a koncertsorozat, ahol ismét a Bogányi-zongora egyedülálló hangzásvilága töltötte be a teret. 

A következő napokban a Vajdaságba vezetett az útjuk, ahol először Topolyán, a Sarlós Boldogasszony katolikus templomban, majd Zentán, a Jézus Szíve-templomban szólaltak meg Bach, Chopin és Liszt művei. A koncertturné a horvátországi Lošinj szigetén zárult.

A koncertsorozat része egy tervezett nagyobb Kárpát-medencei turnénak, amely során Bogányi Gergely több helyszínen is bemutatja a zenei világ számára a saját fejlesztésű Bogányi-zongorát. Ez a különleges hangszer, amelyet a művész és csapata közel húsz éven keresztül fejlesztett, először 2015-ben került a nyilvánosság elé. A zongora különleges formatervezése és egyedi hangzása miatt mérföldkőnek számít a hangszerépítés 250 éves történetében. 

Bogányi Gergely a hangszer kapcsán több nyilatkozatban is elmondta, hogy a Bogányi-zongora egyik legnagyobb újítása a rezonátor anyaga, amely kompozit anyagból készült, karbonszál, üvegszál és gyanta ötvözetéből. Ez az innováció kiküszöböli a hagyományos fa rezonátorok hátrányait, így a hangszer hangja rendkívül tiszta és kiegyensúlyozott.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.