Bodrogi Gyula a mesék titkáról vallott

Süsü, a sárkány ikonikus hangja, Bodrogi Gyula gyermekként szerzett, felnőttként őrzött kincsnek tartja a meséket. A Nemzet Színésze a Csukás Meserádió összeállításában osztotta meg gondolatait a mese örökérvényűségéről.

Forrás: MTVA2024. 09. 29. 9:40
Bodrogi Gyula
Bodrogi Gyula színművész Forrás: MTVA/Csukás Meserádió
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A meséhez fantázia kell. Lassan érő gyümölcs: amikor egy gyerek megkóstolja, eszegeti, akkor még nem érzi az igazi ízét, mert ahhoz idő kell. Csak később jön rá az ember, mekkora jelentőségük van” – mondta Bodrogi Gyula, akinek pályafutását merőben áthatja a mese műfaja.

Bodrogi Gyula
Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművésznő, Bodrogi Gyula Kossuth-díjas színművész és Süsü (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Bodrogi Gyula videóban osztotta meg gondolatait

A nagy sikerű Süsü, a sárkány bábfilmsorozat szeretnivaló egyfejűének megszólaltatója különös emléket őriz karrierje meghatározó figurájáról, illetve a hozzá kapcsolódó, Bergendy István által megalkotott ikonikus zenéről.

A Süsü-dalok nekem olyanok, mintha azok mindig is léteztek volna. Talán ez a sláger mérője, hogy úgy érezzük, már réges-régen hallottuk

– tette hozzá a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező, színházigazgató, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

A teljes videó elérhető a Csukás Meserádió weboldalán, amelyen a nap 24 órájában követhetik az adást.

A Csukás Meserádió aktívan ösztönzi a gyermeki fantázia kibontakozását is, amelyet egy szeptember 30-ig tartó pályázattal támogatnak.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.